95% din partidele din România, interzise în alegeri de către PSD și PNL

0
41
0 0
Read Time:2 Minute, 27 Second

Președintele Partidului Noua Românie, Sebastian Popescu, lansează acuzații dure la adresa premierului Ciolacu, după ce în ședința de Guvern de vineri, a fost adoptată OUG cu privire la comasarea alegerilor locale cu cele europarlamentare.

Președintele PNR susține că OUG adoptată de Guvernul Ciolacu blochează 95% din partidele politice din România, să poată candida la alegerile din 9 iunie 2024.

La 34 de ani de la Revoluție, unde românii s-au jertfit cu propriul sânge, pentru libertate, democrație și alegeri libere, azi, 8 martie 2024, asistăm la moartea democrației în Româniai. Guvernul Ciolacu a decis pe repede înainte, comasarea alegerilor locale cu cele europarlamentare, prin OUG. Au modificat tot ce au dorit din cele două legi electorale 33/2007 și 115/2025, tot ce le-a convenit și este în avantajul lor și au menținut același număr de semnături. În 30 de zile, obligă partidele politice să adune UN MILION DE SEMNĂTURI, dacă doresc să candideze la locale și europarlamentare. Prin această măsură, 95% din partidele din România, NU vor putea participa în alegeri. Nu credeam că Premierul Ciolacu poate fi atât de ticălos și nemernic, atât de comunist, încât să blocheze participarea în alegeri a altor partide. Aceste alegeri nu sunt democratice, sunt efectiv un simulacru și o bătaie de joc la adresa românilor. Această OUG adoptată de Guvern, a fost scrisă de AEP, cu aprobarea Președintelui Toni Greblă, care la dezbaterea publică de marți, 5 martie 2024, de la sediul MAI, a spus că va propune Guvernului reducerea la jumătate a numărului de semnături, la solicitarea mea. Însă constat cu amărăciune că nu a făcut acest lucru. Este cu atât mai grav că un fost judecător CCR, girează o astfel de OUG neconstituțională care nu va permite altor partide să participe în alegeri. Practic Ciolacu cu PSD și PNL, ajutați de Toni Greblă, vor bloca ca în cursa electorală să se înscrie și alte partide politice. Niciun alt partid, în afară de PSD și PNL, nu au capacitatea de a aduna un milion de semnături în doar 30 de zile. Nu am crezut că voi trăi să asist la o astfel de batjocură. Aceată OUG distruge pluralismul politic din România și încalcă Articoll 38 din Constituția României. PNR va face tot ceea ce va putea omenește, în timpul rămas la dispoziție, pentru a aduna semnăturile pentru europarlammentare, pentru că nu avem nicio șansă să putem candida și la locale. Ne este criminal de greu să adunăm cele 200,000 de semnături în 30 de zile.”, a declarat Președintele PNR, Sebastian Popescu.

Noua Românie lansează un ape la implicare din partea românilor pentru a putea aduna cele 200,000 de semnături.

Toți românii care vor să ne ajute să adunăm cele 200,000 de semnături, pot trimite un mesaj pe whatsaap la numărul 0721059141 și vor primi lista de semnături. Ajut-ne să luptăm cu mafia PSD și PNL. Ajută-ne să nu-i lăsăm să câștige tot ei”, transmite PNR.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %