Adrian Valy Iftinca a câștigat turneul de tenis RTP Premium Open 2023

0
77
0 0
Read Time:2 Minute, 48 Second

Valy Adrian Iftinca a devenit duminică, 24 septembrie 2023, în premieră Campion RTP, după ce s-a impus în finala turneului RTP Premium OPEN, competiție organizată la Club Sportiv Galaxy din București cu ocazia aniversării a șase ani de la primul turneu RTP.

Valy Adrian Iftinca, aflat la a doua participare la un turneu RTP, a reușit un parcurs de excepție în ziua în care circuitul de tenis împlinea șase ani. Cifra șase i-a purtat noroc, căci a reușit șase victorii într-o singură zi, care i-au adus primul titlu la RTP. După ce și-a luat revanșa în semifinale contra lui Andrei Gherasim, cel care-l eliminase în semifinale la turneul RTP 1000 din 23 iulie 2023, a acces în finală unde a dat piept cu favoritul șase al turneului, Gabriel Cristian Liahovici.

După un prim set cedat cu 1-4, Valy Iftinca a schimbat tactica în setul doi unde s-a impus cu 4-2, iar în super tie break a reușit să se impună cu 10-4. Astfel că după aproximativ o oră de joc la cel mai înalt nivel, și-a adjudecat turneul aniversar RTP de 6 ani. La ceremonia de premiere a dezvăluit că a intrat mai greu în meci, întrucât îi ia mai mult timp până se încălzește, de accea a cedat primul set cu 4-1. Pentru primul său titlu RTP din carieră, Valy Iftinca a fost premiat cu 450 lei, 150 lei voucher RTP, 100 lei pentru Turneul Campionilor RTP, celebra cutie cu șosete oferită de Laboratorul de Șosete și o sticlă de vin de la Crama Oprișor. În plus, a primit și trofeul de Campion RTP Premium, ce va fi personalizat cu numele său. Grație celor 2737 de puncte RTP primite, Valy Iftinca urcă 97 de locuri, până pe poziția 34 RTP.

Gabriel Cristian Liahovici, desemnat favorit șapte al turneului aniversar RTP, a bifat prima înfrângere într-o finală RTP și a doua înfrângere de la RTP, după cea din 2022 din turul doi la RTP Premium. La ceremonia de premiere a declarat că după ce s-a impus cu 4-1 în primul set, s-a relaxat nepermis de mult ăn setul secund, și-a subestimat adversarul și asta la costat finala. Cele 2243 puncte RTP primite pentru finala RTP Premium Open, îl urcă în premieră pe locul 5 RTP. În prezent, Cristian Liahovici este lider în clasamentul de dublu masculin. Pentru finala de duminică, Gabriel Liahovici a fost recompensat cu 350 lei, 100 lei vouhcer RTP, o sticlă de vin de la Crama Oprișor și trofeul de finalist RTP Premium, ce va fi personalizat cu numele său.

63 de jucători au participat la turneul RTP Premium Open din 24 septembrie 2023, organizat pentru aniversarea a șase ani de la organizarea primului turneu RTP. Pe lângă grila standard de puncte RTP, toți jucătorii au primit câte 6 puncte RTP cadou pentru fiecare game câștiat în turneu. Iar pentru fiecare 6 puncte câștigate în super tie break, au primit 6 puncte RTP.

Nicolae Cristescu, jucătorul care a participat și la primul turneu RTP din 24 septembrie 2017, a participat și la turneul aniversar RTP 6 ANI. În semn de apreciere pentru faptul că de șase ani de zile participă la turneele RTP, Nicolae Cristescu a fost recompensat de RTP cu un bonus aniversar de 600 puncte RTP.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %