Află tot ce trebuie să știi despre cursurile de puericultură și importanța lor

0
33
0 0
Read Time:3 Minute, 43 Second

Cursurile de puericultură, sau de îngrijire a copiilor, sunt resurse de neprețuit pentru viitorii părinți și persoanele interesate de îngrijirea celor mici. Aceste cursuri oferă cunoștințe practice, abilități esențiale și îndrumări de specialitate cu privire la diferite aspecte ale evoluției sarcinii, nașterii și îngrijirii copilului din primele momente de la naștere și până în primele luni de viață.

Înțelegerea importanței cursurilor de îngrijire a nou născuților și a beneficiilor acestora este esențială. Specialiștii Stem Cells Bank îți vor explica în detaliu care sunt subiectele abordate în cadrul cursurilor de puericultură și importanța lor pentru viitorii părinți.

De ce să participi la cursurile de puericultură

Venirea pe lume a bebelușului tău este un moment pe cât de așteptat, pe atât de provocator. Mai ales că, bebelușii nu vin niciodată cu un manual de instrucțiuni. Cursurile de îngrijire a nou născutului sunt concepute pentru a le oferi viitorilor părinți cunoștințele și abilitățile necesare, astfel încât aceștia să poată să  asigure bunăstarea și dezvoltarea sănătoasă a copiilor lor, dar și pentru a le diminua anxietatea legată de aspecte pe care ei încă nu le cunosc, precum: evoluția sarcinii, etapele travaliului și pregătirea, intervențiile medicale care se pot face la naștere sau detalii despre alăptarea și îngrijirea nou născutului.

Informațiile pe care le primești la un astfel de curs acoperă o gamă largă de subiecte precum: obstetrică, medicină maternofetală, neonatologie, nutriție, lactație, psihologie și recoltare celule stem.  Vei afla despre fiecare pas din perioada sarcinii, începând de la primul consult până la finalul primelor săptămâni după nașterea bebelușului.

Pe lângă utilitatea practică a cursurilor, la finalul acestora, vei primi garantat Certificatul de puericultură, în baza căruia, tatăl noului născut poate beneficia de 15 zile de concediu cu plată pentru îngrijirea acestuia. Tatal copilului nou născut care contribuie activ la îngrijirea acestuia are dreptul la un concediu paternal plătit de 15 zile lucratoare, prin extinderea celor 10 zile lucrătoare, dacă a obținut certificatul de puericultură la absolvirea cursului.

„Nașterea este o experiență transformatoare care arată puterea și rezistența femeilor. Este o călătorie frumoasă care marchează începutul unui nou capitol în viața cuiva. Participând la aceste cursuri, părinții pot câștiga încredere, pot reduce anxietatea și își pot îmbunătăți capacitatea de a oferi copiilor un mediu confortabil și sigur”, ne spune Sorana Mureșan – Consultant în Lactație și Alăptare Certificat Internațional (IBCLC).

Iată principalele subiecte abordate în cadrul cursurilor de puericultură

Sarcina: cum se transformă corpul tău în timpul sarcinii, care sunt disconforturile posibile și cum să le tratezi, ce tip de durere poți experimenta, cum să ai un stil de viată sănătos pentru un bebe sănătos și care sunt semnale de alarmă la care trebuie să fii atentă.

Travaliul și nașterea: care sunt semnalele de travaliu la care să te aștepți, stadiile și fazele travaliului și cum să fii pregătită, care sunt posibilitățile de anestezie la care poți apela în funcție de naștere, lăuzia.

Nou născutul și îngrijirea bebelușului: adaptarea la viața extrauterină, evaluarea de către medicul neonatolog, informații despre vaccinare și controalele de rutină, îngrijirea bontului ombilical, băița bebelușului etc.

În plus, vei afla informații importante despre intervenții medicale la naștere, alăptare dar și despre recoltarea și stocarea celulelor stem la naștere.

„Recoltarea celulelor stem din cordonul ombilical se poate face doar la naștere. De aceea, este important să fim informați cu privire la acest aspect. Celulele stem dețin un potențial incredibil pentru progrese medicale, oferind posibilități de tratare și vindecare a unei game largi de boli. Capacitatea lor de a se diferenția în diferite tipuri de celule oferă speranță pentru medicina regenerativă, fiind o asigurare de viață pentru viitorul copil”, adaugă Cosmina Brînzoiu, consultant Stem Cells Bank.

Participă la Webinarul gratuit din 20 și 21 noiembrie, ora 17:00 și primești garantat, la finalul cursului, Certificatul de puericultură, dar și Oferta Stem Cells Bank de Black Friday, cu reduceri surpriză, în avanpremieră!  Completează formularul din link https://stemcellsbank.ro/webinar

Recoltarea celulelor stem la naștere este o formă de grijă pe care le-o porți pe viață copiilor tăi. Serviciile Stem Cells Bank vin cu garanția MedLife, cea mai mare rețea de servicii medicale private din România. Astfel, ai siguranța că celulele stem ale copilului tău sunt recoltate și stocate la cele mai înalte standarde de calitate. MedLife Stem Cells Bank este singura bancă de celule stem din România care folosește cea mai avansată tehnologie disponibilă în lume (Biosafe Sepax 2). Procesarea este automată, recuperarea celulară este maximă (99,78%) fără a fi nevoie de intervenții (și posibile erori) umane.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %