Alexandra Laura Vieru este noua campioană RTP încă de la debutul în circuitul de tenis

0
100
0 0
Read Time:2 Minute, 2 Second

Laura Alexandra Vieru a cucerit duminică,18 iunie 2023, turneul de tenis RTP 500 GOLD CUP, desfășurat la Academia Victor Hănescu din București.

Debut fulminant pentru Laura Vieru în cadrul circuitului de tenis al RTP. Jucătoarea din Ploiești, a reușit să câștige turneul RTP 500, la prima particiare în circuit. A reușit trei victorii într-o singură zi, în condițiile în care jucătoarea a mărturisit la ceremonia de premiere că nu a mai jucat tenis de trei ani de zile. În finală sa impus în două seturi în fața jucătoarei Paula Cojocaru, scor 4-3, 4-0. Pentru primul său titlu RTP din carieră, Laura Vieru a fost recompensată cu 110 lei, un voucher RTP în valoare de 50 lei, o cutie cu batone dulci de la Heidi, o sticlă de vin de la Crama Oprișor și trofeul turneului ce va fi personalizat cu numele său. Laura Vieru se califică astfel la Turneul Campioanelor RTP 2023, primind în dar și un voucher RTP în valoare de 100 lei pentru acest turneu.

Paula Cojocaru a bifat a doua sa finală RTP din carieră, după cea de categorie RTP 250, pierdută în 5 martie 2023, în fața Iuliei Mărgineanu. În semifinale a reușit să o învinsă pe favorita numărul doi a turneului, Ionela Lesenciuc. În finală a fost condusă cu 3-1, a reușit egalarea la 3-3 iar la acest scora servit pentru set dar și-a pierdut serviciul. Din cauza ruscului de accidentare, Paula Cojocaru a fost nevoită să nu mai riște în setul doi, set pe care la pierdut la zero. Pentru cea de-a doua finală RTP jucată, Paula Cojocaru a fost recompensată cu 90 lei, un voucher RTP în valoare de 30 lei, o sticlă de vin de la Crama Oprișor, o cutie cu batoane dulci de la Heidi și trofeul finalistei ce va fi personalizat cu numele său. Paula Cojocaru mai primește încă un voucher RTP în valoare de 50 lei pentru turneul RTP FINALS 2023.

Patru jucătoare și-au făcut debutul în circuitul RTP, la turneul RTP 500 din 18 iunie 2023: Laura Vieru, Mădălina Melinte, Teodora Betz și Luciana Săndulache.

Grație celor patru noi jucătoare venite în ciruuit, în premieră clasamentul RTP în proba de simplu feminin stabilește un record de jucătoare cu clasament, 36.

A fost cel de-al cincilea turneu RTP organizat în anul 2023 în proba de simplu feminin și primul din acest an de categorie RTP 500.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %