Alexandru Popescu a cucerit turneul de tenis RTP 250 TENIS CUP 2023

0
48
0 0
Read Time:2 Minute, 4 Second

Alexandru Popescu a devenit duminică, 6 august 2023, în premieră campion RTP, după ce s-a impus în finala turneului RTP 250 TENIS CUP, în fața lui Marius Viorel Pîrvan.

La aproximativ doi ani de la debutul în circuitul RTP, Alexandru Popescu a bifat primul succes. Duminică a bifat cinci victorii care i-au adus primul titlu RTP din carieră. În primul tur l-a învins pe Mihai Bobescu, apoi în optimi s-a impus în fața principalului favorit, Luchian Cincu, iar în sferturi a trecut de Valentin Prutu. În semifinale l-a învins pe Alin Păroiu. Alexandru Popescu  aînceput în forță finala cu Marius Pîrvan, reușind să câștige cu 4-0 primul set. Însă setul doi a fost mult mai echilibrat, adjudecat în cele din urmă de Marius Pîrvan. A reușit să se impună în decisiv cu 10-5 și să cîștige turneul RTP 250 TENIS CUP care-i asigură calificarea la Turneul Campionilor RTP 2023 dar și avansarea la nivel RTP 500. Alexandru Popescu a fost recompensat cu un premiu în valoare de 200 lei, o sticlă de vin de la Crama Oprișor, 5 batoane de ciocolată Heidi cât și celebra cutie cu șosete de la Laboratorul de Șosete. În plus, a mai primit și un voucher de 50 lei și 100 lei pentru Turneul Campionilor RTP. Trofeul campionului va fi personalizat cu numele său. Cele 250 puncte RTP câștigate, îl urcă în premieră pe locul 75 RTP.

Marius Pirvan, campion RTP 100 în 2 iulie 2023, a bifat prima sa finală de categorie RTP 250, confirmînd astfel avansarea la nivelul superior. Marius Pîrvan l-a învins în primul tur pe Victor Toma, în optimi s-a impus în fața favoritului 4, Tiberiu Vasilache, iar în sfertui l-a eliminat pe Eduard Predescu. În semifinale a trecut în două seturi de Tudor Răzvan. În finală, după ce a cedat la zero primul set, a reușit să revină în meci după ce s-a impus cu 4-3, dar a cedat fizic în setul decisiv cu 5-10. Pentru prima sa finală RTP 250 din carieră, Marius Pîrvan a fost recompensat cu 150 lei, 30 lei vouhcer RTP, o sticlă de vin de la Crama Oprișor, 5 batoane de ciocolată Heidi și trofeul finalistului RTP 250. Cele 200 puncte RTP câștigate îl propulsează în premieră pe locul 27 RTP.

Turneul RTP 250 TENIS CUP a reunit la start 29 de jucători, dintre care doi au debutat la RTP: Ioan Șendroiu și Mihai Bobescu.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %