Alina Rotaru-Kottmann a cucerit bonzul la săritura în lungime la Mondialele de la Budapesta

0
39
0 0
Read Time:1 Minute, 9 Second

Alina Rotaru-Kottmann a reușit să cucerească prima sa medalie din carieră. Românca în vârstă de 30 de ani, aflată la finalul carierei, a cucerit bronzul la Mondialele de Atletism de la Budapesta.

Românca a cucerit bronzul cu 6-88 metri, obținuți din ultima încercare.

Argintul a fost câștigat de Tara Davis-Woodhall cu 6,91 metri iar sârboaica Ivana Vuleta a luat aurul cu o săritură ce a măsurat 7,14 metri din a cincea încercare.

Alina Rotaru-Kottmann  nu-și mai putea stăpâni emoțiile după o realizare extraordinară, strigând fericită: „My first medal!”.

A fost prima medalie pentru România la Mondialele de la Budapesta, medalie care vine după o pauză de 14 ani.

În 2009, România cucerise ultima medalie la Mondiale, prin Nicoleta Grasu, bronz la aruncarea discului. Monica Stoian a ocupat atunci poziția a patra la aruncarea suliței, dar i-a fost acordată medalia de bronz după descalificarea rusoaicei Mariya Abakumova.

Alina Rotaru-Kottmann obţinuse biletul pentru Jocurile Olimpice de la Paris 2024, după ce a realizat baremul în proba sa, pe 2 august, în Germania, la concursul Inneringen Weitsprung Meeting.

Anișoara Cușmir, actuala președintă a Federației Române de Atletism, a cucerit prima edalie pentru România la săritura în lungime, la ediția inaugurală, Helsinki 1983. Românca a sărit atunci 7,15 metri și a cucerit argintul. Cușmir era deținătoarea recordului mondial la momentul respectiv, cu 7,43 metri.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %