ANDREI IONIȚĂ în dublă ipostază solistică: pian și violoncel

0
114
0 0
Read Time:1 Minute, 0 Second

Noul an sosește la Sala Radio cu evenimente extraordinare! Miercuri, 18 ianuarie 2023 (19.00), violoncelistul ANDREI IONIȚĂ – singurul artist român distins (în 2015) cu Medalia de aur a Concursului Internațional „Ceaikovski” de la Moscova (în istoria de 64 de ani a celebrei competiții) – este invitat special pe scena bucureșteană.

Alături de Orchestra de Cameră Radio și sub bagheta dirijorului JOHANN STUCKENBRUCK (absolvent al Academiei Regale de Muzică din Londra), el va oferi publicului român dovada talentului său ieșit din comun. În cadrul aceluiași eveniment, Andrei Ioniță va interpreta ca solist două lucrări: prima la pian (Mozart – Concertul nr. 23 în La major pentru pian și orchestră) și cea de-a doua la violoncel (Haydn – Concertul nr 1. în Do major pentru violoncel şi orchestră), o performanță de o virtuozitate artistică rar întâlnită pe orice scenă a lumii.

La finalul concertului, publicul este invitat în foaierul central al Sălii Radio pentru o sesiune de autografe oferite de violoncelistul Andrei Ioniță pe albumul Beethoven – Ioana Cristina Goicea (vioară), Andrei Ioniță (violoncel), Daria Tudor (pian)”, un dublu-CD recent apărut la Editura Casa Radio.

În programul serii veți mai asculta și Prokofiev: Simfonia nr. 1 – Clasica și Haydn: Simfonia nr. 49 – La passione. 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %