Aplauze pentru poet… pe scenă cu actrița Rodica Mandache

0
72
0 0
Read Time:2 Minute, 48 Second

Actrița Rodica Mandache: Cât am dat, atât am primit. A fost genul ăsta de spectacol.

După un spectacol plin de emoție care a umplut Sala George Enescu a Universităţii Naționale de Muzică din București, Rodica Mandache şi tânărul actor Eduard Păuna vor putea fi văzuți online, începând cu 27 ianuarie, într-o versiune video a spectacolului de pe scenă.

Eu știu despre mine că mă iubește lumea, dar nu întotdeauna primesc un dar ca spectacolul ăsta. A fost un spectacol făcut de întreaga echipă, dar un sfert din el a fost făcut de public. Sala a fost atât de plină, de unde ne gândeam că nu va fi nimeni, emoțiile publicului care se întorceau pe scenă m-au umplut de energie. După spectacol a trebuit să fug la Odeon, unde mai aveam unul și îmi venea să povestesc tuturor ce emoție puternică s-a instalat în sala de la Conservator. Și vreau să vă mai spun despre rochia mea roșie, care, dacă ar fi să ne mai prezentăm undeva, va fi rochia spectacolului. A făcut parte din decor, a fost pur și simplu continuarea poeziilor. (Rodica Mandache)

Cei care vor intra pe YouTube, prin platforma aplauzepentrupoet.thecultureclub.ro, vor putea urmări versiunea video a spectacolului Aplauze pentru poet…pe scenă. Un experiment inedit de poezie live și video din și despre Eminescu, în ambianţa muzicală creată la pian și țambal de Cătălin Răducanu, care și-a completat perfect partenerii de scenă: Pentru mine, spectacolul  „Aplauze pentru poet…pe scenă” din data de 21 ianuarie, a produs în mod strălucit fuziunea dintre cele două domenii artistice, poezia și muzica. M-am simțit bine pe scenă și am vrut să mă las vrăjit de fiorul poetic, nu știu cât mi-a reușit. Mi-as fi dorit să am mai multă libertate interioară pentru a da naștere unor lumi sonore inedite prin intermediul improvizației, dar pe moment intuiția artistică m-a „sfătuit” că nu prea își găseau locul aceste „evadări” muzicale alături de poeziile respective. În concluzie, revin la ce am spus la început, a fost un spectacol cu suflet și cu emoții autentice, iar publicul a fost captivat de trăirile artistice oferite de noi, ceea ce este o mare mulțumire pentru noi, artiștii. (Cătălin Răducanu)

Tânărul actor Eduard Păuna, despre care Rodica Mandache spunea că s-a dedicat sufletește acestui spectacol și au repetat ore întregi împreună, a completat povestea : M-am întors în timp cu acest spectacol, pentru că nu am mai spus poezii pe o scenă, în fața oamenilor, de la admiterea la UNATC si faptul că am avut-o pe doamna Rodica Mandache alături a fost ca și cum as avea un înger păzitor lângă mine. Acesta este un spectacol care ar putea să îi facă pe tineri sa exploreze mai mult poezia. (Eduard Păuna)

Proiectul ”Aplauze pentru poet… pe scenă” este un spectacol multimedia complex după o idee de Ovidiu Miculescu, regia muzicală Oltea Şerban-Pârâu, video Virgil Oprina, care a adus pe aceeași scenă poezia live din literatura unor mari poeţi români: George Topârceanu, Ion Minulescu, Lucian Blaga, Tudor Arghezi, George Bacovia, Nichita Stănescu, Marin Sorescu, cu poezia eminesciană proiectată pe ecran în interpretarea actorilor Alexandru Repan, Ştefan Bănică, Victor Rebengiuc, Mariana Mihuţ, Constantin Chiriac şi într-o intervenţie de arhivă, Ion Caramitru, cu o selecţie de versuri aleasă special pentru a marca personalitatea complexă a lui Mihai Eminescu.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %