Aprilie la HISTORY Channel: „Cele mai mari mistere ale istoriei”, „Istorii Furate”, „+2 grade Celsius: Fără cale de întoarcere”

0
124
0 0
Read Time:3 Minute, 1 Second
În luna aprilie, la HISTORY Channel, explorăm noi enigme cu celebrul actor Laurence Fishburne într-un nou sezon al seriei „Cele mai mari mistere ale istoriei”, analizăm fenomenul comerțului cu antichități și opere de artă furate în „Istorii Furate”, investigăm efectele devastatoare ale încălzirii globale în documentarul special „+2 grade Celsius: Fără cale de întoarcere”, îi urmărim pe cei mai buni sculptori cu drujba din lume în competiția inedită „Maeștrii lemnului”, și pornim la drum în căutarea de noi comori cu Rick Harrison și compania în „Așii Amanetului cutreieră America”.

Cele mai mari mistere ale istoriei cu Laurence Fishburne (10×60’)
Sezonul 4 | Începe miercuri, 19 aprilie, de la ora 21:00
Titlul original: History’s Greatest Mysteries

Serialul documentar „Cele mai mari mistere ale istoriei”, găzduit și dezbătut de celebrul actor Laurence Fishburne, revine la HISTORY Channel cu un nou sezon de investigații speciale care abordează și analizează în detaliu mistere istorice ale lumii. Pe parcursul a 10 episoade publicul va afla informații surprinzătoare și va descoperi perspective noi ale unor evenimente istorice celebre, prin dovezi, investigații și interviuri inedite.

Ar putea noi indicii să ne spună în sfârșit ce s-a întâmplat cu Chivotul Legământului și să ne conducă la găsirea acestuia? Documentele și dovezile recent declasificate vor oferi în sfârșit o concluzie în cazul asasinării președintelui John F. Kennedy? Pot noile dovezi și tehnologii să descifreze în sfârșit codul ucigașului Zodiac și să dezvăluie identitatea acestuia? Ce s-a întâmplat cu comoara pierdută a lui Barbă Neagră? Vom putea descifra vreodată adevăratul scop al uimitoarelor piramide egiptene?

La aceste întrebări va căuta răspunsul Laurence Fishburne, alături de experți, istorici și analiști care studiază și demonstrează enigme ale istoriei lumii.

Istorii furate (8×60’)
Începe joi, 20 aprilie, de la ora 22:00

Titlul original: Looting history

Această serie investigativă analizează modul în care comerțul cu antichități și opere de artă furate a devenit o sursă majoră de venit pentru sindicatele crimei și organizațiile teroriste din întreaga lume.

Comori antice prețioase smulse din pământ, artă neprețuită smulsă de pe pereți – este o tragedie modernă, în timp ce cele mai mărețe realizări ale omenirii sunt reduse la niște mărfuri obscene.

Folosind diferite studii de caz, fiecare episod analizează cum și de ce toate organizațiile criminale, de la Statul Islamic la triadele chinezești, au intrat în acțiune și de ce autoritățile de aplicare a legii din toată lumea sunt hotărâte să le oprească, dar adesea sunt neputincioase.

 

+2 grade Celsius: Fără cale de întoarcere (1×120’)
Premiera sâmbătă, 22 aprilie, ora 21:00

Pe măsură ce temperatura medie a Pământului crește în fiecare an, specialiștii avertizează că ne apropiem de un punct de cotitură fatal – 2 grade Celsius peste normă – ceea ce ar putea declanșa o succesiune de dezastre naturale care vor devasta întreaga lume. De la incendii violente la furtuni din ce în ce mai intense și frecvente, erupții vulcanice și cote ale mărilor în creștere, va fi oare existența umană împinsă la limită?

Maeștrii lemnului (13×60’)
Începe joi, 27 aprilie, de la ora 21:00

Titlul original: A Cut Above

Maeștrii lemnului” îi prezintă pe 12 dintre cei mai buni sculptori cu drujba din întreaga lume participând într-o competiție fără precedent în care vor trebui să își demonstreze creativitatea, forța și îndemânarea, în timp ce transformă bușteni obișnuiți în opere de artă extraordinare.

În fiecare episod al emisiunii găzduite de actorul canadian Adam Beach, nominalizat la Globurile de Aur, sculptorii se întrec contra cronometru pentru a câștiga probele și pentru a evita eliminările săptămânală. În runda finală, sculptorul cel mai bun câștigă un premiu în bani și titlul de Maestru al Lemnului.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %