Aproximativ 150 de copii au fost prezenți la Patinoarul Allianz-Țiriac Arena la lansarea programului gratuit de inițiere în patinaj

0
101
0 0
Read Time:1 Minute, 55 Second

Lansarea programului gratuit de inițiere în patinaj, ediția 2023, a adus sâmbătă, 21 ianuarie, la Patinoarul Allianz-Țiriac Arena, cica 150 de copii cu varste cuprinse între 3 și 7 ani, dornici să învețe primii pași pe gheață în cadrul cursurilor gratuite de inițiere în patinaj oferite de Fundația Țiriac.

Mă bucur că programul a beneficiat de un interes atât de vast din partea părinților și implicit a copiilor. Cursurile de inițiere în patinaj îi vor ajuta pe cei mici nu doar să învețe tainele acestui sport, ci să pună bazele unui mod de viață sănătos și activ”, a declarat Eduard Pană, Director Sportiv al Fundației Țiriac.

Scopul programului este atragerea unui număr cât mai mare de copii către patinajul pe gheață, dar șiidentificarea copiilor cu înclinații și interes pentru practicarea  sportului ca un stil de viață  activ. Copiii vor fi  integrati ulterior evenimentului în cursurile gratuite de inițiere în patinaj pe gheață, oferite la Patinoarul Allianz-Țiriac Arena de către Fundația Țiriac.

Copiii prezenți la evenimentul de lansare al programului au intrat pe gheață în serii, și au făcut primii pași pe gheață cu ajutorul antrenorilor. Părinții s-au putut bucura de moment din tribunele patinoarului, accesul fiind gratuit. Echipamentul micuților, format din patine și căști de protecție, a fost pus la dispoziție gratuit de către Fundația Țiriac.

Selecția a fost coordonată și evaluată de către echipa de antrenori de la Patinoar sub îndrumarea directă a domnului Eduard Pană, Director Sportiv al Fundației Țiriac.

Copiii vor începe cursurile de inițiere în data de 23 ianuarie 2023. Acestea au o frecvență de 5 ori pe săptămână și se desfășoara  de luni până vineri, în intervalele orare 13:00-14:00 și 14:00 – 15:00. Fundația Țiriac pune la dispoziția juniorilor acces pe gheață, antrenori emeriți ai sportului și echipamentul necesar pentru practicarea acestui sport, toate în mod gratuit.

În limita locurilor disponibile, copiii care nu au reușit să se prezinte la programul de lansare pot fi înscriși direct la cursurile gratuite de inițiere în patinaj și pe parcursul anului.

Ulterior, copiii interesați de dezvoltarea abilităților sportive vor avea oportunitatea să fie incluși în programul de pregătire sportivă a echipelor de hochei susținute de Fundația Tiriac, cu ajutorul sponsorilor Allianz-Țiriac, Dedeman, Skoda, Fundația Olimpică Română, dar și în cadrul cursurilor de patinaj artistic.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %