Bogdan Iorga, campion RTP, la patru ani de la debutul în circuitul de tenis

0
84
0 0
Read Time:2 Minute, 25 Second

Bogdan Iorga a așteptat patru ani de zile să devină în premieră campion RTP.  Duminică, 11 iunie 2023, brăileanul a reușit să își adjudece primul său titlu RTP din carieră, după ce s-a impus în finala turneului RTP 250 GOLD CUP, în fața lui Dănuț Matei.

Bogdan Iorga a reușit să câștige primul titlu RTP, la patru ani de la debutul în circuitul Romanian Tenis Premium. A fost a doua finală RTP jucată, după prima pierdută în 16 iunie 2019, la turneul RTP 250 CUP. Duminică, după un început ezitant în primul meci cu Constantin Cernega, Bogdan Iorga a reușit să acceadă în optimi de finală unde în primul set a fost surprins de Luchian Cincu, liderul RTP, care l-a condus cu 6-1. A reușit să revină în set și și-a adjudecat victoria în minim de seturi. În sfertui a avut de furcă cu Cătălin Voinea, partida fiind tranșată în trei seturi. În semifinale a avut un adversar foarte dificl, Iulian Dragne, pe care l-a învins în trei seturi. În finală, deși s-a impus cu 4-1, 4-0, în fața lui Dănuț Matei, meciul a fost mult mai strâns decât o arată scorul final. Grație acestei reușite, Bogdan Iorga avansează la nivel RTP 500 și este calificat la Turneul Campionilor RTP 2023. A primit în dar trofeul campionului RTP 250 ce va fi personalizat cu numele său, o sticlă de vin de la Crama Oprișor, o cutie cu 16 batoane de ciocolată de la Heidi și celebra cutie cu șosete de la Laboratorul de șosete. Bogdan Iorga a amai fost recompensat și cu 200 lei, un voucher RTP în valoare de 50 lei și un voucher de 100 lei pentru Turneul Campionilor RTP.

Dănuț Matei, desemnat al cincilea favorit al turneului, a bifat a doua finală RTP, consecutivă în doar șapte zile. Din păcate nici de această dată nu a reușit minunea de a deveni campion RTP.  A reușit un turneu fabulos, având cinci meciuri extrem de lungi și dificile, însă în finală, din cauza oboseli, nu a mai avut energie pentru a-l învinge și pe Bogdan Iorga. Astfel că Dănuț Matei bifează a cincea finală RTP în 2023, fiind singurul jucător din circuit care joacă cinci finale în acest an, trei de nivel RTP 100, una la RTP CUP și cea de azi, de nivel RTP 250. Pentru această nouă reușită, Dănuț Matei a primit 150 ei, 30 lei voucher RTP, 50 lei pentru RTP Finals, o cutie cu 16 batoane de ciocolată de la Heidi și o sticlă de vin de la Crama Oprișor.

28 de jucători a reunit la start turneul RTP 250 GOLD CUP din 11 iunie, turneu în cadrul căruia Diauw Martin a bifat prima sa semifinală în cardul circuitului RTP, iar Ioan Folfa a spart gheața, reușind prima sa victorie în circuit și primul său sfert de finală la RTP.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %