Cele două avioane medicale cumpărate cu 30 milioane de euro, inscripționate în engleză, nu în română

0
82
0 1
Read Time:1 Minute, 17 Second

Două avioane destinate transportului pacienților aflați în stare critică, au intrat joi, în dotarea Departamentului pentru Situații de Urgență. 85% din fonduri provin de la Uniune Europeană. Inscripția pe cele două avioane care au costat 30 milioane de euro, s-a făcut doar în limba engleză și deloc în limba română. 

Cele două noi avioane medicale au intrat in dotarea Inspectoratului General de Aviatie pentru a fi utilizate in misiunile SMURD.

Avioanele “Learjet 75 Liberty” au fost achiztionate din fondurile Europene si au costat 15 milioane de Euro fiecare.

La ceremonia de recepție organizată pe Aeroportul Băneasa, au participat Șeful SDU, Raed Arafat și Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu.

Două aeronave care vor asigura transportul mediu-curier în situaţii de urgenţă în situaţia unor oameni care au nevoie urgentă de ajutor medical şi pe parcursul transportului, nu numai la destinaţie. Piloţi, medici, asistenţi, pompieri, jandarmi, poliţişti, împreună într-o echipă care acţionează coerent – protejaţi viaţa cetăţeanului, protejaţi semenii dumneavoastră, aşa cum am văzut nu de puţine ori şi nu mai departe de acum câteva zile, intervenţii ale dumneavoastră care au salvat vieţi, au protejat vieţi„, a declarat Predoiu joi, prezent la ceremonia de intrare în serviciu a celor două aeronave.

Fiecare avion poate transporta simultan doi pacienti critici sau trei pacienti, din care unul critic.

Avionanele au în dotare și un incubator de transport nou-nascuti sau pacienti care necesita suport ECMO (plaman artificial) pe durata transportului.

Raza de actiune a avionului de acest tip este de peste 3000 de km cu o viteza de 870 km/ora!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
100 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %