Celebrul vin produs de Crama Oprișor, Cupola Sanctis Sfântul Dumitru, disponibil pentru degustare

0
19
0 0
Read Time:1 Minute, 31 Second

Crama Oprișor, singura cramă din România, aflată ân mijlocul Olteniei, care promovează arta pe sticlele de vin și creează licori ale lui Bahus după numele unor Sfinți ai calendarului ortodox, dezvăluie misterul din spatele vinului Sfântul Dumitru.

Sfântul Dumitru este unul dintre cei unsprezece sfinţi pe care Crama Oprişor îi cinsteşte cu un cupaj roşu splendid, clasic prin definiţie.

Vinul explorează registrele aromatice a două soiuri nobile, Cabernet Sauvignon şi Merlot, strugurii aleşi să-i contureze caracterul fiind culeşi la maturitate deplină din parcele selecţionate pentru potenţialul lor, localizate pe Dealul Cioaca, în judeţul Mehedinţi.

Un conținut rubiniu ce descrie o toamnă bogată în arome și nuanțe. Sfântul Dumitru este un cupaj de Cabernet Sauvignon și Merlot, care dezvoltă îndrăzneț note de condimente, prune, ciocolată și accente fructe de pădure, vanilie și unt. Dens și catifelat, vinul conține o structură ce indică faptul că are un bun potențial de evoluție și de învechire.

Vinificarea are loc separat pentru fiecare soi în parte, vinurile astfel obţinute fiind depozitate în barique-uri pentru a parcurge o maturare de 15-24 luni înainte de cupajare.

Cupola Sanctis Sfântul Dumitru dezvăluie un caracter elegant, definit de taninuri moi, plăcute, precum şi o structură prietenoasă, dar profundă în acelaşi timp.

Vinul se toarnă în pahar la o temperatură ideală cuprinsă între 16 și 18 grade Celsius, temperatură la care acesta îşi deschide aromele în întregime, iar culinar se potriveşte bine cu preparate din carne roşie sau cu brânzeturi rafinate.

Cupola Sanctis Sfântul Dumitru are un potenţial bun de învechire în sticlă, în condiţii optime de păstrare şi va aştepta cuminte să fie deschis la prima sărbătoare.

Dacă v-am făcut curioși și vreți să degustați vinul Cupola Sanctis Sfântul Dumitru, puteți să accesați site-ul oficial al Cramei Oprișor și să comandați o sticlă de vin cu Sfântul Dumitru.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %