Cercetătorii au făcut o descoperire epocală care răstoarnă toată istoria omenirii

0
141
1 0
Read Time:1 Minute, 22 Second

Potrivit cercetătorilor, viața nu ar fi apărut prima dată pe Pământ, ci pe Marte. Moleculele organice care au permis apariția pentru viața din Sistemul Solar au fost prezente pe Marte în urmă cu aproximativ 4,5 miliarde de ani, sugerează o nouă cercetare, potrivit descopera.ro.

Folosind măsurători de ultraînaltă precizie ale izotopilor de crom, cercetătorii au identificat meteoriții ca fiind condrite carbonice din Sistemul Solar exterior. Pe baza prevalenței unor astfel de roci pe Marte și a faptului că gheața reprezintă de obicei 10% din masa lor, autorii au calculat că aceste impacturi străvechi au adus suficientă apă pe Marte pentru a acoperi întreaga planetă în 307 metri de apă.

Condritele carbonice din Sistemul Solar exterior au transportat molecule organice, precum aminoacizii, în Sistemul Solar interior. Acești compuși sunt esențiali pentru formarea ADN-ului și este probabil să fi furnizat materiile prime care i-au permis vieții să apară.

„În acel moment, Marte era bombardată cu asteroizi plini de gheață. S-a întâmplat în primii 100 de milioane de ani de evoluție a planetei. O altă perspectivă interesantă este că asteroizii au transportat și molecule organice care sunt importante din punct de vedere biologic pentru viață. Se crede că a existat o coliziune gigantică între Pământ și o altă planetă de dimensiunea lui Marte. A fost o coliziune energetică care a format sistemul Pământ-Lună și, în același timp, a șters toată viața potențială de pe Pământ”, a explicat autorul studiului, profesorul Martin Bizzarro.

Aceste descoperiri sugerează că viața a avut probabil o șansă mai mare de a prospera pe Marte decât pe Pământ în anii de formare ai Sistemului Solar interior.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
100 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %