Charles al III-lea devine oficial Rege. Prințul a fost încoronat la Westminster Abbey

0
77
0 0
Read Time:2 Minute, 26 Second

Prințul Charles a fost încoronat, sâmbătă, la Westminster Abbey, Rege. Ultima încoronare a unui Rege în Regat, a avut loc acum 70 de ani, când mama sa, Elisabeta, devenea Regină. Aproximativ 100 de şefi de stat au fost prezenţi la încoronare, inclusiv monarhi în funcţie. Principesa Margareta a României a fost prezentă la ceremonia de încoronare a Regelui Charless al III-lea și a Reginei Camilla.

Arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby, i-a aşezat pe cap coroana somptuoasă din secolul al XVII-lea a Sfântului Edward, în cel mai important moment al ceremoniei solemne de la Westminster Abbey, în prezența a peste 2200 de invitați și a milioanelor de telespectatori din întreaga lume care au privit transmisia BBC.

După ce i-a aşezat coroana pe cap, arhiepiscopul a strigat în faţa adunării „Dumnezeu să-l salveze pe rege”, după care au răsunat trompetele.

Charles este cel de-al 40-lea suveran care a fost încoronat la Westminster Abbey, unde au fost încoronaţi şi predecesorii săi începând din 1066.

Aşezat în scaunul de stejar al Sfântului Edward, considerat cea mai veche piesă de mobilier din Regatul Unit, Charles al III-lea a fost încoronat după ce a primit diversele însemne regale, simbolizând responsabilităţile sale în calitate de şef de stat al Marii Britanii până în ziua morţii sale.

Regele a primit globul suveranului, simbolizând lumea, sceptrul cu cruce, reprezentând lumea creştină, şi sceptrul porumbelului, simbolizând rolul spiritual al monarhului.

De asemenea, primatul Bisericii Angliei i-a înmânat regelui mănuşa albă a puterii. Momentul istoric, urmărit pe întreg globul, reprezintă împlinirea unui destin regal însă urmează morţii mamei sale, regina Elisabeta a II-a, în luna septembrie, după 70 de ani de domnie.

Încoronarea a fost o ceremonie profund religioasă, plină de simbolism, iar rugăciunile au abordat tema ‘Called to Serve’ (chemat să servească n.r.), un atribut asociat reginei Elisabeta a II-a care şi-a dedicat viaţa Commonwealth-ului.

Regele Charles al III-lea a fost uns cu mir, în spatele unui paravan şi departe de privirile publicului, în partea cea mai sacră a ceremoniei sale de încoronare, organizată sâmbătă la Westminster Abbey din Londra.

Regina consoartă Camilla a Marii Britanii a fost încoronată de către arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby.

După încheierea ceremoniei de încoronare în Abație, Regele și Regina s-au urcat în trăsura aurită și au plecat către Palatul Buckingham.

Trasă de opt cai, trăsura „Gold State Coach”, veche de 260 de ani este întâmpinată cu aplauze şi ovaţii de spectatorii reuniţi de-a lungul traseului cu o lungime de aproximativ 2,3 kilometri care duce spre Palatul Buckingham unde și-au făcut apariția la balcon pentru a saluta mulțimea adunată în fața Palatului din centrul Londrei.

Încoronarea este un moment pentru care Regele Charles s-a pregătit de când era copil. Avea patru ani când a fost  prezent în Westminster Abbey.

8.000 de invitaţi au participat la încoronarea reginei Elisabeta în 1953.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %