Chiriașii care nu au contract înregistrat pe numele lor vor plăti facturi duble la energie

0
92
0 0
Read Time:1 Minute, 4 Second

Vești proaste pentru românii care locuiesc cu chirie dar nu au contract pe numele lor. Vor plăti preț dublu la curentul electric.

Noua lege a energiei electrice adoptată de parlamentari prevede ca cei care nu au contract de închiriere să plătească prețul integreal, fără plafonare.

Clienții vulnerabili pot beneficia în continuare de cel mai mic tarif numai dacă depun la furnizori declarații pe propria răspundere în ceea ce privește situația lor.

Proprietarii de două sau mai multe case sunt obligați să precizeze tot prin declarații pentru care dintre adrese preferă preţul plafonat.

În timp ce chiriașii, dacă nu înregistrează pe numele lor contractele pentru furnizarea energiei, sunt obligați să plătească prețul maximal.

Modificarea principală cu care vine această ordonanță privind energia e că din ianuarie factura se va putea calcula pe baza indexului, iar acesta va trebui trimis de fiecare consumator. Într-o lună în care indexul nu este înregistrat în sistem, factura va fi o medie a ultimelor trei luni.

Categoriile vulnerabile sunt cele care au aparate medicale, trei copii sau sunt familii cu un singur părinte. Până la final de an, acești clienți vulnerabili trebuie să depună la furnizor o declaraţie pe propria răspundere. Altfel, nu vor putea beneficia de prețul de 0,68 de lei pe kilowatt pentru tot consumul.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %