Concert extraordinar Violoncellissimo în deschiderea stagiunii Ateneului Național din Iași

0
17
0 0
Read Time:1 Minute, 39 Second

Vineri, 13 octombrie, de la ora 19:00, maestrul Marin Cazacu și Ansamblul Violoncellissimo vor susține un concert la Sala Unirii – Cinema Victoria,  în deschiderea stagiunii 2023 – 2024 a Ateneului Național din Iași. Concertul face parte din Turneul Național Violoncellissimo – Clasic la puterea a treia 2023, ediția a V-a.

Programul concertului de vineri, 13 octombrie, de la Iași, este unul eclectic, așa cum și-a obișnuit ansamblul publicul, cu muzică de toate genurile, adaptată pentru violoncel, piese de pe coloane sonore ale mai multor filme celebre, cu valsuri, marșuri și cu lucrări de Mozart în variantă rock.

„Mă bucur că ajungem la Iași, abia așteptăm să revenim în faţa publicului din inima Moldovei. Ne place când ajungem în toate colțurile țării să oferim tuturor românilor bucuria noastră de a cânta și de a fi alături de ei”,  spune violoncelistul Marin Cazacu, coordonatorul și inițiatorul Violoncellissimo. 

După concertul de la Iași, Turneul Național Violoncellissimo – Clasic la puterea a treia, va ajunge la Timișoara (19 octombrie), Arad (20 octombrie), Deva (21 octombrie), Cluj (22 octombrie), Ploiești (26 octombrie). Pe 28 noiembrie ansamblul va susține un concert la Madrid.

Violoncellissimo este ansamblul alcătuit din cei mai buni tineri violonceliști din țară, unul dintre cele mai cunoscute ansambluri camerale românești din ultimii 20 de ani și s-a format la inițiativa renumitului violoncelist Marin Cazacu, care, alături de actuali și foști studenți ai săi, a deschis, astfel, un nou drum în promovarea muzicii și tinerilor talentați din România.

Marin Cazacu este directorul general al Filarmonicii George Enescu, profesor la Universitatea Națională de Muzică din București, iar în 1998 a fondat cvartetul Cellissimo, prezent pe scenele portugheze în 2013, la CCB (Lisabona) și Casa da Música (Porto). Maestrul Marin Cazacu a cântat alături de Ghennadi Rojdestvenski, Sergiu Comissiona, Horia Andreescu, Antoni Ros Marba, Vladimir Orlov, Radu Aldulescu, Jeremy Menuhin și alții. De asemenea, a avut multiple apariții la festivaluri internaționale precum cele de la Berlin, Hong- Kong, Macao, München, Milano, Osaka, Seoul, Tokio.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %