Conducerea Academiei de Poliție” A. I. Cuza”, s-a ales cu plângere la DIICOT pentru abuz în serviciu și fals intelectual

0
58
0 0
Read Time:1 Minute, 51 Second

Sindicaliștii din penitenciare acuză Academia de Poliție de corupție intoxicată, transformată de șefii promovați „pe pile” într-o pușcărie îndepărtată de România educată a lui Klaus Iohannis.

Marți, 21.11.2023, Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) a sesizat Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism împotriva fostului rector al Academiei de Poliție” A. I. Cuza”, Claudiu-Ștefan CHINDRIȘ, precum și împotriva tuturor factorilor de conducere ai instituției de învățământ pentru săvârșirea infracțiunilor prevăzute de dispozițiile art. 297 NCP, respectiv abuz în serviciu, constând în aceea că, în mod nelegal și abuziv, au permis ca studenții instituției pe care o conduce să primească „mâncare stricată” și art. 321 NCP, respectiv fals intelectual, constând în aceea că, cu știință, „au încercat să ascundă adevărul prin declararea neadevărată a numărului real al studenților intoxicați în data de 14.11.2023, începând cu ora 20:30”.

Mâncarea, condițiile de cazare și supraaglomerarea fac din Academia de Poliție „A. I. Cuza” cea mai mare pușcărie din România, instituție de învățământ măcinată de-a lungul anilor de corupție, hărțuire sexuală, limbaj suburban și abuzuri. Academia de Poliție „A. I. Cuza” a creat mai multe probleme în societatea românească decât interlopii României (plagiate la comandă, amenințări cu moartea, scandaluri sexuale).

Modul bolnav de a conduce Academia de Poliție „A. I. Cuza” ca pe un penitenciar din lumea a treia, cu abuzuri la ordinea zilei, îi pot determina pe viitorii polițiștii, jandarmi, pompieri, polițiști de penitenciare să considere că abuzarea cetățeanului reprezintă o normalitate, atâta timp cat 3-4 ani acești tineri sunt cazați în condiții inumane, sunt hrăniți cu mâncare alterată și învață în condiții similare deținuților din pușcăriile pline de gândaci, șobolani și ploșnițe ale României. Condițiile din căminele studențești ale Academiei de Poliție ar surprinde și oficialii Comitetului European pentru Prevenirea Torturii și a Pedepselor sau Tratamentelor Inumane sau Degradante (CPT) familiarizați cu realitatea dezastruoasă din penitenciare.

Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) solicită ministrului de interne Cătălin PREDOIU să ia măsuri urgente de remediere a problemelor cronice din Academia de Poliție „A. I. Cuza”, întrucât cetățeanul român are nevoie de ofițeri sănătoși și apți, care să poată asigura în mod echilibrat și responsabil ordinea publică și siguranța națională.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %