Dănuț Matei a cucerit utlimul turneu de tenis RTP 100 din anul 2023

0
49
0 0
Read Time:2 Minute, 44 Second

Dănuț Matei a devenit, duminică, 1 octombrie 2023, în premieră Campion RTP la simplu masculin, după ce a cucerit prima ediție a turneului RTP Luchian Cincu Trophy, competiție desfășurată la Club Sportiv Galaxy din București.

Dănuț Matei, desemnat favorit numărul trei al ultimului turneul RTP 100 din anul 2023, care poartă numele lui Luchian Cincu, a spart gheața și a reușit în sfârșit să devină Campion RTP și la simplu masculin. După șapte finale jucate și pierdute la RTP, 100, dintre care șase în 2023, a venit și mult râvnitul trofeu pentru Dănuț Matei. Vremea excelentă de jucat tenis, faptul că nu a mai jucat și la dublu masculin în aceeași zi, l-au ajutat pe Dănuț Matei să aibă resursele necesare de energie să se impună în finală, în minim de seturi, în fața lui Daniel Comna. În ciuda scorului, finala a fost extrem de energică și disputată, cu mingi înalte, trimise la milimetru de liniile terenului, scoase repetat de adversar, lucru ce l-a exasperat pe Dănuț Matei, care mereu exclama ”extraordinar!!”, când i se întorcea o minge pe care o credea nereturnabilă. 150 lei, o sticlă de vin de la Crama Oprișor, 100 lei pentru Turneul Campionilor RTP și un voucher de 50 lei, sunt premiile pentru Dănuț Matei. După ce a primit trofeul de campion de la Luchian Cincu, Dănuț Matei a primit de la prietenul său, Sorin Bădărău, celebra cutie cu șosete oferită de Laboratorul de șosete. La primirea cutiei cu șosete, Dănuț Matei a declarat la ceremonia de premiere că astă seară va dormi încălțat în aceste șosete. Odată cu câștigarea turneului RTP 100 la simplu masculin, Dănuț Matei va avansa la nivel RTP 250.

Daniel Comna a bifat prima sa finală la RTP, după cinci victorii consecutive, dintre care trei reușite în vața unor capi de serie. După ce în turul doi l-a eliminat pe Lucian Ioniță, favorit patru al turneului, iar în optimi pe Ionuț Dumitraș, cap de serie șase al turneului, în sferturi a trecut de Valentin Prutu, al 16-lea favorit al turneului. În finală a ajuns obosit pentru că era deja al șaptelea meci după cel disputat în primul tur la simplu contra lui Munteanu George și cel de la dublu alături de Bogdan Rădulescu. Însă, cu ultimele resurse de energie, a reușit să-i facă viața grea lui Dănuț Matei, dovedindu-se un adevărat perețel pentru adversar. Primul punct al vinalei a a vut peste 30 de lovituri, semn că începea maratonul loviturilor în ultimul act. Finala s-a jucat într-un ritm alert, dar punctele au fost foarte spectauloase și majoritatea având peste 15 lovituri. Pentru prima sa finală jucată în cadrul circuitului RTP, Daniel Comna a fost recompensat cu 110 lei, 50 lei pentru RTP Finals, 30 lei voucher RTP, o sticlă de vin de la Crama Oprișor și trofeul de finalist RTP 100, ce va fi personalizat cu numele său de Leonte Cupe și Trofee.

Ultimul turneul RTP 100 din anul 2023 care a purtat numele lui Luchian Cincu, primul jucător din istoria RTP care a participat la 100 de turnee la simplu masculin, a reunit la start 38 de jucători, ditnre care patru și-au făcut debutul în cirucit: Eduard Ștefan Popa, Din Ionuț Bogdan, Ovidiu Adrian Manea și Theodor Burlacu.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %