Dirijorul american John Axelrod, Alexandru Tomescu și Răzvan Popovici susțin un concert de Mozart și Ceaikovski la Sala Radio

0
108
0 0
Read Time:1 Minute, 9 Second

Dirijorul american JOHN AXELROD – dirijor principal invitat al Orchestrei Simfonice din Kyoto (Japonia) și dirijor șef al Orchestrei Simfonice București – se va afla vineri, 3 februarie 2023 (19.00) la pupitrul ORCHESTREI NAȚIONALE RADIO, într-un frumos concert Mozart/Ceaikovski.

Acesta a răspuns invitației de a-l înlocui, în ultimul moment, pe dirijorul francez FRÉDÉRIC  CHASLIN, care nu poate sosi la București din motive de sănătate. John Axelrod a absolvit Universitatea Harvard (1988) și a fost pregătit personal de Leonard Bernstein în 1982. A studiat la Conservatorul din Sankt Petersburg (cu Ilya Musin) – 1996 și a fost îndrumat de Christoph Eschenbach din 1997 până în 2000, când și-a făcut debutul ca dirijor-asistent pentru producția operei „Parisfal”, la celebrul festival internațional de la Bayreuth.

Evenimentul din 3 februarie de la SALA RADIO se va deschide cu MOZART: Simfonia concertantă în Mi bemol major, pentru vioară, violă și orchestră. Lucrarea va fi interpretată, în ipostază solistică, de doi mari muzicieni români: ALEXANDRU TOMESCU (vioară) – solist al Orchestrelor și Corurilor Radio România și RĂZVAN POPOVICI (violă) – inițiator și director executiv al Festivalului Internaţional de Muzică de Cameră SoNoRo.

Concertul de la Sala Radio aduce în fața publicului și celebra Simfonie nr. 6 – Patetica, ultima creație semnată de CEAIKOVSKI, a cărei premieră absolută a fost dirijată de compozitorul însuși la Sankt Petersburg (1893), cu doar câteva zile înainte de trecerea sa în neființă.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %