Discursul lui Zelenski din Parlamentul României, anulat de frica lui Șoșoacă și Simion

0
76
0 0
Read Time:2 Minute, 59 Second

De frica scandalului provocat de Diana Șoșoacă și George Simion, Președinții Senatului și Camerei Deputaților au decis să anuleze discursul lui Volodimir Zelenski care urma să aibă loc în fața plenului reunit al Parlamentului României.

În cadrul declarațiilor de presă comune de la Palatul Cotroceni, jurnaliștii l-au întrebat pe președintele Iohannis care este motivul pentru care Volodimir Zelenski și-a anulat discursul din Parlament.

”Agenda Președintelui Zelenski a fost negociată de către cele două delegații și comunicată public. Atât pot să spun la asta”, a spus Iohannis.

Și imediat, Zelenski a intervenit și a spus în engleză: De ce nu m-ați întrebat pe mine? L-ați întrebat pe președintele Iohannis despre mine. Mă puteți întreba pe mine. Cred că înțelegeți că nu am nicio problemă cu discursurile, în nicio ţară, cu tot respectul. Am venit să vizitez oamenii din România și să vorbesc lucruri strategice cu președintele Iohannis. De asemenea, pe agenda mea a fost să mă văd cu premierul și cu unii parlamentari. Dar nu am pregătit niciun discurs, cu tot respectul. Nu sunt pregătit să fac asta. Dar data viitoare, fiți siguri, în special pentru parlamentarii voștri, pentru toți jurnaliștii, pentru toată lumea, voi veni și, desigur, cu plăcere voi vorbi.

Diana Șoșoacă a cerut public, marți de la tribuna plenului reunit al Parlamentului, ca Ucraina „să ne dea înapoi teritoriile furate” – acesta fiind de fapt şi mesajul ei pentru preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.

„Ăsta este mesajul pentru Zelenski. Ne vrem teritoriile înapoi. Şi-a bătut joc de tot ceea ce înseamnă românii din Ucraina, le-a interzis limba, le-a interzis religia, le-a închis bisericile, a arestat preoţii, a omorât copiii români, i-a trimis în război. Primii care au fost trimişi la luptă au fost etnicii şi românii. Există o epurare a etniei româneşti pe care Ucraina nu o recunoaşte„, a declarat Diana Şoşoacă.

Înainte de declarația din Camera Dpeutaților, Șoșoacă, însoțiță de alți doi parlamentari Mihai Lasca şi Ciprian Ciubuc, a făcut circ pe holurile Parlamentului, cu harta României Mari în brațe a vorbit despre faptul că „limba română nu este recunoscută în Ucraina, este considerată limba moldovenească”.

„Nu există nicio limbă moldovenească, există numai limba română. (…) Aici este România, e pământ sfânt, iar aici Zelenski nu are ce căuta, să pângărească Parlamentul României, să încalce suveranitatea poporului român. Este un nazist. Zelenski este un nazist, nu are ce căuta în România. În celelalte state a fost refuzat, a schimbat paradigma. Nu mă interesează Vladimir Putin, mă interesează de România şi de poporul român şi faptul că suntem conduşi de nişte trădători. Ucraina mă interesează în limita teritoriilor româneşti. Ne vrem teritoriile înapoi din Ucraina! Nu mă interesează războiul lor, le aparţine, e treaba lor. Problema mea sunt românii din Ucraina şi teritoriile noastre din Ucraina şi drepturile încălcate ale românilor din Ucraina”, a transmis Diana Şoşoacă, care a fost însoţită de deputaţii neafiliaţi

Înaintea sosirii în România a președintelui Volodimir Zelenski, Diana Șoșocă a transmis o serie de mesaje virulente.

„Eu atâta vă spun, domnul Iohannis: Dacă vi-l prind în Parlament, va fi rău! Puteți să aduceți tot SPP-ul din lumea asta! Să nu îndrăzniți să îl băgați în Parlamentul României, iar pe străzi românii ar trebui să iasă și să nu permită intrarea în țara noastră a acestui neobrăzat, nerușinat, un trădător inclusiv al țării sale”, clameză Șoșoacă, într-un mesaj video.

George Simion a avut un mesaj ironic la adresa Președintelui Ucrainei.

 „Cu durere în suflet, anunțăm că viteazul președinte ucrainean Volodimir Zelinski nu va mai veni astăzi în Parlamentul României”, a scris pe Facebook.

Happy
Happy
100 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %