Doi oameni au fost împușcați mortal pe Aeroprotul din Chișinău de către un cetățean rus

0
102
0 0
Read Time:1 Minute, 59 Second

Un polițist de frontieră şi un agent de pază au fost omorâţi vineri, pe Aeroportul din Chișinău, de către un cetățean rus căruia nu i s-a permis intrarea în Republica Moldova.

Incidentul armat a avut loc vineri, în jurul orei 17.00, pe aeroportul din Chişinău, unde un cetăţean străin căruia i-a fost refuzată intrarea în Republica Moldova a deschis focul cu arma sustrasă unui poliţist, a ucis un angajat de securitate aeroportuară şi un poliţist de frontieră, rănind de asemenea un pasager. Bărbatul a fost capturat de forțele speciale din Moldova, iar în prezent se află în spital, unde primește îngrijiri medicale sub pază.

” La Aeroportul Internațional Chișinău a avut loc un incident armat în care unui cetățean străin i s-a interzis intrarea în Republica Moldova. În timpul însoțirii sale în zona sterilă pentru a fi returnat, acesta a luat arma unui polițist de frontieră și a rănit mortal 2 persoane. La această oră, individul a fost neutralizat și încătușat de trupele speciale care au intervenit. Toate zborurile au fost amânate, iar pasagerii au fost evacuați din aeroport. Au fost asigurate toate măsurile pentru aducere a situației la normalitate. Oamenii legii vor continua să asigure securitatea și ordinea publică la aeroport.  În urma capturării a agresorului de Brigada de poliție cu destinație specială FULGER situația de pericol din Aeroportul Internațional Chișinău a fost înlăturată. Cu regret informăm publicul că există două victime ale agresorului. Acestea și-au pierdut viața în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu, la datorie. Autoritățile restabilesc situația în zonă. Agresorul va fi tras la răspundere de instituțiile de aplicare a legii care au deschis dosar de cercetare penală pe această cauză. Cercetarea este deja declanșată de către Procuratura Generală. Activitatea comercială și regimul zborurilor la acest moment continuă să fie întrerupte. Pe timpul intervenției autoritățile au avut grijă să protejeze civilii care se aflau în zona de pericol”, a transmis Ministerul de Interne din Republica Moldova.

Focurile au fost trase de un bărbat care aterizase cu o cursă din Turcia. Premierul Republicii Moldova, Dorin Recean a spus că atacatorul are 43 de ani și este un cetățean din Tadjikistan.

Până la finalizarea masurilor procesuale efectuate de organele de drept, Aeroportul Internațional Chișinău va funcționa în regim special. Astfel, plecarile se vor efectua prin sala de plecări a aeroportului, iar sosirile se vor efectua prin Sala Delegațiilor Oficiale și prin Sala Expres.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %