Doi suporteri suedezi au fost uciși luni seară, la Bruxelles, într-un atac armat

0
66
0 0
Read Time:1 Minute, 17 Second

Doi suedezi au fost uciși luni seară, la Bruxelles, de către un bărbat înamat care a deschis focul pe stradă. Suedezii veniseră în Belgia pentru meciul Suediei din preliminariile Euro 2024. 

Atacul armat a avut loc la scurt timp după ora 19:00, în apropiere de Place Sainctelette din Bruxelles, cu câteva ore înaintea meciului de fotbal de calificare la Euro-2024 între Belgia şi Suedia de pe stadionul Roi-Baudouin.

Potrivit presei belgiene, suspectul, Abdesalem L., este un bărbat de 45 de ani, de origine tunisiană, care locuieşte în comuna Schaerbeek din Bruxelles.

Nivelul de ameninţare teroristă a fost ridicat luni seară la patru, considerat „foarte grav”, în regiunea Bruxelles.

Un video filmat de localnici,  surprind un bărbat îmbrăcat într-o jachetă portocalie fluorescentă şi cu o cască albă care soseşte pe un scuter, coboară de pe acesta şi trage mai multe focuri de armă în stradă cu o armă automată.

O a treia persoană a fost rănită grav și se află la spital unde medicii luptă pentru viața lui.

La scurt timp după ce a comis atacu, bărbatul s-a filmat și a postat înregistrarea pe o rețea de oscializare unde spune că este membru ISIS și că și-a răzbunat frații pentru a „răzbuna musulmanii și că trăim și murim pentru religia noastră”.

Meciul dintre echipele de fotbal ale Belgiei şi Suediei, din preliminariile EURO 2024, a fost suspendat la pauză, la scorul de 1-1, luni seara, de către UEFA, după ce doi suporteri suedezi au fost ucişi în atacul terorist de la Bruxelles.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %