Expoziția „Trecut-au anii 2023″ se vede pe gardul Muzeului București, până în 15 octombrie

0
25
0 0
Read Time:1 Minute, 38 Second

Trecut-au anii 2023 continuă tradiția expozițiilor outdoor găzduite la începutul toamnei de Palatul Suțu (Muzeul Municipiului București), expoziții gen „then and now” cu fotografiile făcute de mine, Andrei Bîrsan, în 2003 refăcute în zilele noastre de: Alexandru Iordan, Andrei Bîrsan, Andrei Pîslaru, Andreia Bîrsan, Antonio Gherdan, Camelia Stan, Cristian Malide, Dan Șendroiu, Daniel Mihai, Dragoș Oproiu, Eli Driu, Eliza Breajen, Florian Marin, Gabriel Cristea, Gabriela Mihăilă, Ioana Bănică, Ioan Herișanu, Lucia Spirea, Luciana Gingărașu, Mădălina Macovei, Mihaela Bîrsan, Mihai Petre, Oana Hagiescu, Paulina Șelaru, Radu Iacob, Răzvan Pașol, Sabin Prodan și Sorin Panait. 

La realizarea expoziției am fost ajutat, ca de fiecare dată, de Mihai Petre care cunoaște Bucureștiul ca nimeni altul iar Luciana Gingărașu dă vestea mai departe despre expoziție. Mii de mulțumiri domnului director Adrian Majuru și echipei minunate de la Muzeul Municipiului București!

Vernisajul dedicat Zilelor Bucureștiului a fost joi 14 septembrie 2023.

Oare s-a schimbat Bucureștiul în ultimii 20 de ani, de la începutul secolului XXI? Da, în bine, Da, în rău… fiecare va decide care/cum s-a schimbat. În fotografiile vechi regăsim un București de dinainte de a intra în Uniunea Europeană cu multe mașini Dacia 1300, moda anilor 90 și merdenele de mii de lei bucata.

Una dintre cele mai spectaculoase schimbări sunt la Grozăvești unde a dispărut fabrica de pâine Spicul (aici în studenție cumpăram noaptea pâine de la o fereastră) și a fost înlocuită de pasajul Basarab și clădirile Orhideea Towers. Iar cea mai tristă este piața Universității unde spațiul verde, atât cât era, a fost înlocuit de betoane, multe betoane care vara depășesc 60 grade … Nu înțeleg ura majorității primarilor față de spațiile verzi. Interesantă este evoluția morii Assan …. Bucureștiul de acum 20 de ani pare provincial față de cel actual. Eu zic că am avut noroc cu Uniunea Europeană.

Expoziția „Trecut-au anii 2023″ este pe gardul muzeului și poate fi vizitată gratuit 24/24, 7/7 în perioada 14 septembrie – 15 octombrie.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %