FC Hermannstadt, succes colosal la primul meci pe noua arenă din Sibiu

0
116
0 0
Read Time:1 Minute, 22 Second

FC Hermannstadt a învins sâmbătă seară, în Liga I la fotbal liderul Farul Constanța. Sibienii au inaugurat astfel cu succes noua arenă de fotbal care a costat 43 milioane de euro.

Liderul Superligii de fotbal, Farul Constanţa, a fost umulit sâmbătă seară de FC Hermannstadt care s-a impus cu scorul de 4-0 în etapa a 20-a, la inaugurarea noului stadion Municipal din Sibiu.

Silviu Balaure a marcat dubla prin golurie din minutul 2 și 54, iar Valentin Buhăcianu  a făcut 3-0 în minutul 71 din penalty şi Petrişor Petrescu  a marcat pentru 4-0 în minutul 90+4 tot din penalty.

Fiecare din cele două echipe a avut câte un jucător eliminat. Mihai Popescu (Farul, 66) şi Saeed Issah (FC Hermannstadt, 76) au primit cartonaşe roşii, după consultarea VAR-ului, pentru faulturi dure la Daniel Paraschiv, respectiv Romario Benzar.

Noua arenă recent finalizată, are o capacitate de 13.013 de locuri, dintre care 250 în sectorul VIP.

Suprafaţa de joc măsoară 105 metri lungime pe 68 lăţime, iar gazonul este natural, cu încălzire, degivrare, drenaj şi sistem de irigaţie.

Cu 43 de milioane de euro, stadionul municipal a fost ridicat de la zero. Lucrările au durat aproape doi ani și 80% din materialele folosite au fost produse și realizate la Sibiu.

Stadionul are toate omologările și poate găzdui evenimente sportive de nivel internațional.

Prima competiție internațională pe care o va găzdui noua arenă sportivă din Sibiu va fi în martie 2023, când naționala de tineret a României U21 va întâlni Germania.

Inaugurarea stadionului a strâns peste 10.000 de spectatori care s-au bucurat și de un spectacol cu lasere.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %