FERESTRE EFICIENTE ENERGETIC: CE TREBUIE SĂ ȘTIȚI

0
125
0 0
Read Time:2 Minute, 56 Second

La fel ca și ușile, ferestrele reprezintă o caracteristică funcțională și estetică în orice construcție modernă. Prin ferestre, puteți controla aerisirea și ajusta iluminatul natural, puteți vedea peisajul de afară și vă puteți proteja de fenomenele naturii și intruși.

Ferestrele eficiente din punct de vedere energetic nu numai că îndeplinesc funcțiile de mai sus, dar ajută și la minimizarea cerințelor de răcire și încălzire prin reglarea temperaturii interioare. Aceasta înseamnă că ferestrele eficiente energetic vă pot reduce semnificativ cheltuielile. Deci, dacă sunteți dornici să duceți un stil de viață durabil, ferestrele eficiente din punct de vedere energetic pot face o diferență uriașă.

Dacă doriți să vă faceți casa eficientă din punct de vedere energetic sau aveți nevoie de ajutor pentru a cumpăra ferestre eficiente din punct de vedere energetic, atunci acest ghid vă poate ajuta. Citiți în continuare pentru a afla mai multe despre ferestrele eficiente din punct de vedere energetic și despre beneficiile pe care le oferă.

 Ce sunt ferestrele eficiente din punct de vedere energetic?

Acestea sunt concepute pentru a împiedica scurgerea aerului încălzit sau răcit din spațiile de locuit interioare ale casei tale. Aceasta înseamnă că în timpul iernii, ele ajută la menținerea constantă a căminului tău cald, în timp ce, în timpul verii, lucrează pentru a menține aerul din interior confortabil, răcoros. Izolația superioară pe care o oferă va reduce consumul de energie în casă – și, desigur, facturile familiei!

Nu orice tip de fereastră poate fi considerat eficient din punct de vedere energetic. Ferestrele eficiente energetic au următoarele caracteristici:

  • Nivel ridicat de rezistență la fluxul de aer: Aerul transportă căldură sau frig cu el; prin urmare, cu cât o fereastră este mai rezistentă la fluxul de aer, cu atât este mai durabilă și mai eficientă din punct de vedere energetic.
  • Coeficient scăzut de câștig de căldură solară: ferestrele eficiente din punct de vedere energetic pot bloca eficient razele solare dăunătoare.

Câtă energie se pierde prin ferestre?

Chiar în acest moment, s-ar putea să vă întrebați câtă energie se pierde prin ferestrele convenționale. Aproximativ 30% (sau mai mult) din energia termică din interiorul unei case se risipește prin ferestrele acesteia. În timpul anotimpurilor reci, aproximativ 76% din lumina soarelui care pătrunde în ferestrele standard cu geam dublu este transformată în căldură. Pentru a preveni pierderile de energie și pentru a reduce facturile de energie, puteți utiliza acoperiri sau tratamente pentru ferestre, cum ar fi obloane, jaluzele și draperii.

Dincolo de utilizarea acestor soluții, instalarea ferestrelor cu acoperiri cu emisii reduse (low-E) și/sau geamuri cu mai multe straturi poate îmbunătăți semnificativ performanța termică a ferestrelor și poate reduce câștigul de căldură solară.

Ce conferă această eficiență căutată?

Ce ferestre sunt cele mai eficiente energetic? Cele mai eficiente ferestre disponibile în prezent sunt cele care combină o varietate de caracteristici eficiente din punct de vedere energetic. 

  • Sticla Low-E: reflectă căldura și razele UV de la soare, menținând astfel casa mai răcoroasă. De asemenea, previne decolorarea prematură a mobilierului de interior și o protejează de daunele solare.
  • Geam triplu: a avea trei panouri de sticlă cu gaz izolator nu numai că va scădea cantitatea de transfer de căldură în și din casă și condensul, dar va ajuta și la reducerea zgomotului.

între secțiunile interioare și exterioare ale tocului și cercevelei pentru eficiență energetică.

  • Profil din PVC: acestea au stabilizatori de lumină ultravioletă care le protejează de defecțiunile expunerii la soare. 

Pe lângă tipul de ferestre eficiente din punct de vedere energetic alese, rețineți acest lucru – calitatea montajului poate afecta și eficiența energetică a acestora. a

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %