Florin Poțincu devine Campion RTP la primul său turneu de tenis din circuit

0
78
0 0
Read Time:2 Minute, 27 Second

Florin Ciprian Poțincu a cucerit duminică, 23 aprilie, la Club Sportiv Galaxy din București, turneul de tenis RTP 250 GOLD CUP după ce l-a învins în finală pe Iulian Dragne.

Debut cum nu se poate mai frumos pentru Florin Poțincu în cadrul circuitului RTP. Plecat dis de dimineață din Brașov, alături de prietenul său Daniel Dobre pentru a participa la primul turneu RTP, Florin Poțincu a avut parte de o zi fenomenală. A bifat șase victorii consecutive și și-a trecut în palmares primul titlu RTP din carieră. În drumul său către titliu, Florin Poțincu a eliminat trei capi de serie. În turul doi l-a eliminat pe favoritul principal al turneului, Luchian Cincu. Apoi în sferturi l-a eliminat pe Silvestru State, cap de serie numărul 11, iar în semifinale pe Dominic Perez, cap de serie numărul șase. În finală s-a impus în fața lui Iulian Dragne, după un meci extrem de disputat cu foarte multe lovicturi spectaculoase, cu răsturnări de scor și primul set decis pe muchie de cuțit. În primul set a condus cu 3-2 și serviciu, a ratat două mingi de set, apoi și-a luat revanșa la 3-3 și 40-40, cu mingea decisivă. Setul doi s-a încheiat cu scorul de 4-1 însă lupta a fost la fel de aprigă și în setul secund. A fost o finală spectaculoasă care a dat un nou campion RTP. Florin Poțincu a fost recompensat pentru primul său titlu de Campion RTP cu 200 lei, un voucher RTP în valoare de 100 lei pentru Turneul Campionilor RTP 2023, un voucher de 50 lei utilizabil în 30 de zile, o sticlă de vin de la Crama Oprișor, celebra cuite cu șosete oferită de Sponsorul Laboratorul de Șosete și trofeul campionului RTP 250 ce va fi personalizat cu numele său. Începând de azi, Florin Poțincu trece la nivel RTP 500 în cadrul circuitului de tenis.

Iulian Dragne, aflat la a doua sa participare la un turneu RTP, a reușit un parcurs aproape perfect și a bifat prima sa finală RTP din carieră. A avut parte de un tablou mult mai greu față de Poțincu însă a jucat cu un meci mai puțin, beneficiind de bye în primul tur. A reușit însă să elimine în turneu, pe favoritul numărul doi, Mircea Trocaru, în optimi de finală, apoi în sferturi pe Paul Tutunaru, cap de serie numărul șapte, iar în semifinale, pe Tiberiu Vasilache, al treilea favorit al turneului. Grație acstei reușite, Iulian Dragne a fost recompensat cu trofeul finalistului RTP 250 ce va fi personalizat cu numele său, o sticlă de vin de la Crama Oprișor, 150 lei, un voucher RTP în valoare de 30 lei și un voucher RTP de 50 lei pentru turneul RTP FINALS 2023.

Turneul RTP 250 GOLD CUP 2023, a reunit la start 38 de jucători, în cadrul competiției și-au făcut debutul trei jucători: Vicențiu Râmniceanu, Florin Poțincu și Daniel Dobre.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %