Ghivece din ceramică – adaugă un farmec aparte casei tale datorită lor

0
55
0 0
Read Time:2 Minute, 31 Second

Livingul este un loc în care ar trebui să ai grijă constant de atmosfera unică și confortabilă – doar cu ajutorul accesoriilor precum flori proaspete. Pentru a le face să arate cât mai bine, ar trebui să alegi vazele și ghivecele potrivite, care în sine pot fi un element decorativ al încăperii. Unele vaze pot avea o funcție suplimentară – de exemplu, ca suport de flori din lemn. Asortate corespunzător cu decorul camerei, ele pot sublinia și stilul amenajării.

Nu numai pentru plante vii – vaze și ghivece pentru decor

Modelele de vaze și ghivece disponibile în magazine sunt produse care îți permit să depozitezi florile într-un mod decorativ pe un raft pentru flori din lemn. Oricum, ele nu pot fi folosite doar pentru plante și flori naturale! Într-o vază metalică înaltă, poți crea compoziții atemporale din plante artificiale tăiate – amestecă flori colorate cu frunze verzi de diferite specii pentru a crea configurații atrăgătoare.

Amintește-ți că, dacă intenționezi să pui flori vii în vaze, trebuie să alegi tipul de decor în funcție de tipul de plantă – florile cu tulpină lungă au nevoie de vaze înalte, iar speciile scurte se vor mulțumi cu o vază în formă de cap bărbat sau cu un ghiveci din ceramică sau ghiveci metalic. Cele mai versatile sunt vazele de sticlă, deoarece prin pereții lor transparenți poți controla constant nivelul apei.

Ghidul grădinarului începător – suporturi și ghivece

Merită să îți amintești că ghivecele și suporturile pentru ghivece două produse diferite. Ghivecele au în primul rând o funcție utilitară și sunt folosite pentru a planta plante vii în interiorul lor. Au cel puțin o gaură în partea de jos, care permite scurgerea excesului de apă, dacă este necesar. Deși pot fi ornamentale și decorative, sarcina lor principală este de a oferi plantelor condițiile de viață potrivite.

Suporturile de ghivece pentru flori, pe de altă parte, au partea de jos solidă, așa că nu poți pune pământ direct în ele și planta flori – fără umiditate adecvată și circulație a aerului, sistemul radicular poate putrezi rapid. Acestea creează o compoziție completă cu ghivecele, deoarece ghivecele permit scurgerea apei inutile, iar un ghiveci din ceramică protejează mobilierul de aceasta. În plus, acestea sunt un produs decorativ, putând alege, de exemplu, un ghiveci cap femeie.

Vaze și ghivece – perfecte pentru un cadou și nu numai

Vazele sunt o mini operă de artă aplicată. Deși sunt practice, pot fi și un decor interesant fără flori în interior – și acționează și ca sfeșnic. Din acest motiv, o vază estetică poate fi oferită cadou, mai ales pentru o persoană care iubește decorațiunile interioare. Dacă, pe de altă parte, ai de gând să oferi cuiva o floare în ghiveci, împachetează-o imediat într-un ghiveci elegant – datorită acestui fapt, farmecul plantei va fi și mai expus.

În magazinul AM ȘI EU vei găsi ghivece și vaze pentru fiecare ocazie și pentru fiecare stil. Indiferent dacă vrei un ghiveci bogat decorat pentru un interior royal glamour sau o vază minimalistă din sticlă transparentă, vei obține ceea ce cauți aici.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %