Grivița Studio a încheiat filmările la pelicula ”Noaptea lui Vlad”

0
27
0 0
Read Time:3 Minute, 33 Second

O distribuție formată din staruri din filme și seriale de succes, o poveste epică întinsă pe 2000 de ani, cu personaje care au marcat istoria românilor, cu lupte care au implicat cei mai buni cascadori din România și locații spectaculoase – descriu universul filmului „Noaptea lui Vlad”, un ambițios proiect independent produs de Grivița Studio.

Filmările pentru „Noaptea lui Vlad”, au început pe 18 martie la București la Muzeul Imersiv al Noilor Arte (M.I.N.A.) și au continuat la Grivița Studio, Palatul Patriarhiei, Muzeul Național de Geologie, producția mutându-se apoi în țară, la Castelul Corvinilor, cetatea Enisala și cetatea Histria.

Cetatea Histria a fost în noaptea de 18 spre 19 aprilie 2024 locația unei ample reconstituiri ficționale a unui moment care i-a marcat destinul lui Decebalși pe care spectatorii îl vor descoperi în sala de cinema, începând cu 6 iunie, când e programat filmului artistic de lung metraj: „Noaptea lui Vlad”.

Atunci când regizorul Ciprian Dumitrașcu a strigat pentru ultima oară „Stooop!”, un
maraton de 22 de zile de filmare s-a încheiat emoționant pentru cei peste 100 de profesioniști din cinematografia românească aflați pe platoul de filmare.

Distribuția e una de blockbuster: George Burcea, Giulia Anghelescu, Filip Munteanu,
Monica Birlădeanu, Daniel Nuță, Marian Olteanu, Bogdan Farcaș, Marius Bodochi, Costel
Cașcaval, Denis Ștefan, Tomi Cristin, Doru Bem, Alex Nedelcu, Ovidiu Cuncea, Cristiana Budică.

Filmările pentru „Noaptea lui Vlad”, au început pe 18 martie la București la Muzeul
Imersiv al Noilor Arte (M.I.N.A.) și au continuat la Grivița Studio, Palatul Patriarhiei, Muzeul
Național de Geologie, producția mutându-se apoi în țară, la Castelul Corvinilor, cetatea Enisala și cetatea Histria. Universul vizual al acestui proiect în premieră pentru cinematograful independent românesc a fost conturat și completat cu zile de filmare în rezervații naturale și arii protejate, precum Cheile Dobrogei, plaja sălbatică de la Vadu și rezervația de zimbri de la Hațeg.

„Avem în România profesioniști valoroși, talentați și experimentați, care au o pasiune ce transformă orice proiect, oricât de dificil ar fi, într-un produs care emoționează și devine o
experiență pe care îți dorești s-o retrăiești. Sper ca toate succesele comerciale ale filmului
independent să transmită mediului politic un mesaj clar în ceea ce privește asigurarea unor
condiții pentru ca industria românească cinematografică să își poată continua dezvoltarea,
fiindcă ne aflăm într-un moment foarte bun pentru filmul românesc, unul în care această artă poate deveni și un business tentant pentru investitorii din mediul privat.” a declarat Ștefan Vasiliu, co-owner Grivița Studio.

Scenariul scris de Alex Molico propune întâlnirea cu Sfântul Apostol Andrei, Decebal,
Dragoș, Iancu de Hunedoara, Vlad Țepeș, Ștefan Cel Mare, Mihai Viteazul, Constantin
Brâncoveanu, Alexandru Ioan Cuza, Regele Ferdinand și Regina Maria într-o narațiune în care sunt privite dintr-o perspectivă nouă, evenimente majore din viețile acestor personalități cu impact în istoria românilor.

Fiecare zi a adus provocări majore pentru echipă. Povestea întinsă pe două milenii ne
imersează în 7 secole diferite și cred că va rămâne în sufletele celor care vor veni să vadă filmul în cinema. Ne dorim un film cu impact atât în România cât și în diaspora, fiindcă „Noaptea lui Vlad” poate emoționa și poate deveni o valoare afectivă și pentru milioanele de români care trăiesc în afara țării, dar care păstrează legătura cu România. Ca producător, sunt bucuros pentru că am avut sprijinul unei echipe fabuloase, iar ca antreprenor creativ, îmi îndeplinesc un obiectiv major, acela de a trece de la producția de spectacole, videoclipuri, podcasturi și reclame la producția de film, din postura de producător general, după o experiență de 6 ani ca producător executiv.” A declarat Dorian Stan, producător al filmului și co-owner Grivița Studio.

Post-producția e realizată în studiourile Avanpost, un reper al calității în Europa
Centrală și de Est, companie aleasă de marile platforme de streaming (Netflix, HBO Max, Sky Showtime), primele teasere și trailerul urmând să fie publicate în săptămânile care urmează.

Până la premiera din 6 iunie, „Noaptea lui Vlad” este prezent în social media pe Instagram, unde contul @noaptealuivladfilmul oferă fotografii și filmulețe din perioada de producție. Site-ul oficial noaptealuivlad.ro, va fi lansat în curând.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %