HBO Max va difuza serialul Spy / Master, filmat în București, cu Alec Secăreanu în rol principal

0
161
0 0
Read Time:2 Minute, 12 Second

Filmat în București și Budapesta, producția originală HBO Spy/Master de 6 episoade, are premiera pe 19 mai. Povestea serialului de spionaj este plasată la apogeul Războiului Rece, când omul de încredere al dictatorului român Nicolae Ceaușescu se dovedește a fi agent dublu.

Spy/Master are o distribuție de excepție, în centrul căreia se află Alec Secăreanu (God’s Own Country, Ammonite, Happy Valley) în rolul principal, alături de: Parker Sawyers, Ana Ularu, Laurențiu Bănescu, Alexandra Bob, Andreea Vasile, Elvira Deatcu, Claudiu Bleonț, Iulian Postelnicu și mulți alții.

Povestea acoperă o săptămână din viața lui Victor Godeanu (Alec Secăreanu), omul de bază al lui Nicolae Ceaușescu (interpretat de Claudiu Bleonț, The Wanderers: The Quest of the Demon Hunter). Cuplul Ceaușescu este completat cu succes de Elvira Deatcu, în rolul Elenei Ceaușescu.

Victor este directorul adjunct al Informațiilor Externe, consilier și prieten al Ceaușeștilor, dar și colaborator secret KGB, dușmanul de moarte al conducătorului. Tatăl unei adolescente crescute în puf, Ileana Godeanu (Alexandra Bob, Corpo Libero), și soțul unei nefericite foste actrițe, Adela Godeanu (Andreea Vasile, Umbre, Ramon), lăsată șomeră de Elena, Victor este un personaj influent care are toți membrii de partid la degetul mic.

Atunci când îl ia în colimator Carmen Popescu (Ana Ularu, Inferno, Alex Rider), cel mai bun agent al serviciului de contrainformații al lui Ceaușescu, condus de Mircea Voinea (Laurențiu Bănescu, Boss, Umbre), poziția privilegiată a lui Victor este în pericol și singura lui opțiune este dezertarea.

Actorilor români li se alătură nume cu rezonanță internațională precum Parker Sawyers (Southside with You), Svenja Jung (The Empress, Deutschland ’89) și Nico Mirallegro (My Mad Fat Diary).

Primele două episoade, prezentate în premieră la Festivalul de Film de la Berlin în cadrul Berlinale Series, vor fi disponibile la nivel global pe platforma HBO Max din 19 mai, urmând ca restul de patru episoade să fie difuzate săptămânal, iar spre finalul verii să fie difuzate și pe Warner TV Serie în Germania.

Scenariul serialului a fost ales în urma concursului național organizat în România de HBO, în colaborare cu Asociația Cinemascop, “Write a Screenplay For…”. Serialul este produs de Proton Cinema și Mobra Films pentru HBO Max.

Spy/Master este creat și scris de Adina Sădeanu și Kirsten Peters, regizat de Christopher Smith (Temple, Alex Rider), iar imaginea este semnată de Ben Wheeler BSC (The Tourist, The Baby) și Ádám Fillenz HCA (Hier, Battle: Freestyle). Antony Root și Johnathan Young sunt producători executivi HBO Max, iar Ioanina Pavel este producător creativ. Anke Greifeneder este producător executiv pentru Warner TV Serie. Viktória Petrányi și Judit Sós sunt producătoarele Proton Cinema, iar Tudor Reu este producătorul din partea Mobra Films.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %