Implanturi dentare: Cum să alegi un implant bun?

0
224
0 0
Read Time:4 Minute, 21 Second

Implanturi dentare

Acest articol te va ajuta să îți dai seama care implant este potrivit danturii tale.

Cum alegi cel mai bun implant dentar pentru tine?

Pentru a alege implantul dentar potrivit danturii tale trebuie să luăm în considerare factorii care pot influența calitatea și prețul implantului dentar.

Iată 5 dintre aceștia:

– Consultația inițială și tratamentul cu implant dentar

– Radiografiile

– Materialele care vor fi utilizare pentru lucrările dentare permanente sau provizorii care vor fi realizate pe implant: coroană dentară etc.

– Brandul și tipul implantului dentar

– Manopera medicilor de specialitate, mai exact, a medicului implantolog, protetician și a tehnicianului dentar

Câte tipuri de implanturi dentare există?

La nivel mondial există multe branduri de implant dentar.

Cea mai mare parte dintre implanturile dentare sunt realizate din titan sau din materiale care sunt biocompatibile cu corpul uman.

În general, fiecare medic de specialitate folosește o gamă restrânsă de implanturi dentare deoarece aplicarea și protezarea implantului diferă mult de la un brand la altul în cazul metodelor și aparatelor care sunt utilizate.

Diferența unui implant față de altul o face forma acestuia și tipul de tratament care este aplicat implantului dentar.

Deoarece medicii de specialitate lucrează cu anumite branduri de implanturi dentare, este foarte greu, aproape imposibil să găsești un medic de specialitate care să lucreze cu oricare tip de implant dentar.

Care sunt etapele inserării unui implant dentar?

În cadrul primei consultații, medicii îți vor recomanda să faci o radiografie panoramică pentru a putea avea o imagine de ansamblu a danturii tale.

Planul de tratament este diferit pentru fiecare pacient, în funcție de complexitatea cazului, dar și de istoricul medical al fiecăruia. Radiografia panoramică ajută la analizarea volumului osos, dar și a sinusurilor maxilare.

De asemenea, canalul mandibular trebuie urmărit pentru a analiza volumul osului. În cazul în care volumul osului este atrofiat complet, atunci inserarea implanturilor dentare va fi realizată după o adiție osoasă.

Prima etapă care este luată în calcul în prealabil inserării unui implant dentar este extracția dinților afectați. După extracția dinților, se vor insera implanturile dentare.

În cazul în care volumul osului este atrofiat complet, atunci inserarea implanturilor dentare va fi realizată după o adiție osoasă.

În unele cazuri, la 24 de ore de la intervenție, pacientul va primi o lucrare provizorie. După o perioadă de vindecare între 4 și 6 luni, pacientul primește lucrarea finală.

Care este cel mai profesionist brand și model de implant dentar?

În majoritatea cazurilor, implanturile dentare sunt fabricate din titan biocompatibil, precum brandurile OSSTEM sau HIOSSEN.

În funcție de experiența acumulată, relația pe care a avut-o cu un anumit brand de implanturi dentare, a ratei de succes pe care a avut-o cu diferitele firme producătoare de implanturi dentare și de suportul pe care îl primește din partea firmei respective, medicul implantolog poate alege un brand în favoarea altuia.

De asemenea și prețul diferă în funcție de materialul din care este fabricat implantul dentar.

În general, la baza unui implant dentar calitativ, la mijloc sunt ani buni de studiu, care au dus la crearea unui produs rezistent, funcțional și gata să ofere pacienților siguranța ridicată a unei osteointegrări de durată.

Cum alegem cele mai bune implanturi dentare pentru noi?

Dacă ne interesează să alegem cel mai bun implant dentar, în funcție de bugetul de care dispunem, atunci trebuie să ținem cont de faptul că un tratament cu implant dentar înseamnă mai mult decât operația de inserare a unui mini-șurub în osul maxilar sau mandibular.

Pentru a putea alege însă soluția cea mai potrivită pentru noi, cu un raport optim calitate/preț, trebuie să cunoaștem în primul rând care sunt principalii factori care pot influența prețul tratamentelor cu implanturi dentare.

Acestea sunt:

– Brandul

– Modelul implantului dentar

– Materialele utilizate pentru lucrările dentare provizorii și definitive, ce urmează a se realiza pe implanturi: bonturi, coroana dentară etc.

– Consultația inițială și planificarea tratamentului cu implant dentar

– Radiografiile panoramice și CT-ul pre și post-operator

– Manopera medicului implantolog, a medicului protetician și a tehnicianului dentar

Cât de importantă este prevenția după inserarea implanturilor dentare?

După intervenția chirurgicală este foarte important să urmăm toate indicațiile medicului specialist în implanturi dentare.

În perioada de 4-6 luni de recuperare, vom consuma doar alimente moi pentru a nu risca să fracturăm lucrarea provizorie.

Cu toate că implanturile dentare oferă o dantură funcțională și estetică prevenția rămâne în continuare importantă pentru a avea dinți sănătoși.

Trebuie să acordăm o atenție extrem de sporită igienei orale, adică să ne spălăm pe dinți de cel puțin 2 ori pe zi, să folosim ață dentară și apă de gură sau conform indicațiilor medicului implantolog.

Succesul unui implant dentar potrivit danturii tale este datorat în principal medicilor de specialitate, mai exact medicului implantolog și medicului protetician care de cele multe ori sunt același.

Este adevărat că brandurile bune de implanturi dentare pot avea un cost mai ridicat decât cele mai ieftine implanturi, însă la o intervenție implantologică, calitatea implantului și osteointegrarea sunt criterii foarte importante care pot duce la eșecul sau succesul procedurii de implantologie dentară.

Este foarte importantă și experiența medicului protetician pentru succesul intervenției dentare, de aceea este bine să îți alegi un medic cu experiență, specializat în implanturi dentare.

Îți recomandăm clinica LauraMED Craiova – Dr. Săftoiu Laura-Alina

Programări: 0747 421 759

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %