Israel, atacat cu drone și rachete de Iran. Războul în Orientul Mijlociu, în plină desfășurare

0
25
0 0
Read Time:1 Minute, 13 Second

Statul Israel a fost atacat în această noapte, de armata statului Iran, cu sute de drone și rachete de croazieră.

Iranul a lansat un atac armat asupra Israelului, declanșând războiul în Orientul Mijlociu.

„Iranul a lansat drone de pe teritoriul său spre Israel. Supraveghem ameninţarea în spaţiul aerian. Aceasta este o ameninţare care va dura câteva ore pentru a ajunge pe teritoriul statului Israel. Colaborăm îndeaproape cu Statele Unite şi cu partenerii noştri din regiune pentru a acţiona împotriva lansărilor (de drone) şi pentru a le intercepta„, a declarat Daniel Hagari, purtătorul de cuvând al IDF.

Iordania a anunţat sâmbătă că şi-a închis temporar spaţiul aerian în faţa „pericolelor în creştere” din Orientul Mijlociu.

Potrivit unui comunicat, Comisia de Reglementare a Aviaţiei Civile a indicat că a decis „închiderea temporară a spaţiului aerian iordanian pentru toate aeronavele (…) de la 20:00 GMT, 23:00, ora locală” sâmbătă şi până la un nou ordin. Această decizie „va fi reexaminată în mod constant, în funcţie de evoluţii”.

Surse militare israeliene anunță că au fost detectate și rachete de crozieră care se îndreaptă către Israel, dinspre Iran.

Spațiul aerian din Israel și Iordania, au fost închise. Iordania a anunțat că permite avioanelor israeliene să survoleze spațiul aerian.

Liderul suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei, a promis măsuri împotriva Israelului, în timp ce gruparea armată Hezbollah din Liban a declarat că atacul israelian a fost un „punct de cotitură” şi că sprijină dreptul Iranului de a „pedepsi” Israelul.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %