Japonezii își pot aduce animalele de companie la birou ca să devină mai fericiți

0
72
0 0
Read Time:1 Minute, 33 Second

Frma de IT Fujitsu Ltd. din Tokyo, Japonia, a decis să permită angajaților săi să vină la birou cu animale de companie pentru a fi mai fericiți la locul de muncă și drept urmare, să aibă o eficiență mai mare a muncii.

Biroul prietenos cu câinii al firmei Fujitsu Ltd. este acoperit cu o mochetă rezistentă la pete, animalele primesc mâncare gratuită şi au la dispoziţie un loc de joacă interior unde proprietarii lor se pot juca cu ei între şedinţe.

„Am studiat ce au făcut marile firme de tehnologie din SUA, de la care ne-am inspirat pentru a crea un birou care să stimuleze colaborarea, discuţiile informale şi brainstorming-ul”, a declarat directorul de resurse umane de la Fujitsu, Hiroki Hiramatsu.

Spaţiul alocat câinilor este amplasat într-o parte separată a clădirii de birouri astfel încât angajaţii care au alergii, sau cei cărora nu le plac câinii, să poată lucra în continuare.

Cu toate acestea, programul de lucru flexibil şi beneficii precum prezenţa animalelor de companie sunt încă rare în Japonia, o ţară renumită pentru cultura sa de muncă la birou stresantă.

Un studiu publicat în 2021 în revista Animals a ajuns la concluzia că prezenţa câinilor la birou duce la mai multe interacţiuni şi schimburi între departamente, şi contribuie la o mai bună satisfacţie şi bunăstare la locul de muncă.

Marile companii americane de tehnologie permit deja angajaţilor să vină cu câinii la muncă.

Gigantul Amazon.com Inc. are aproximativ 4.000 de câini înregistrați la sediul central al firmei de la Seattle. Alphabet Inc., firma mamă a Google, spune că câinii sunt o parte importantă a culturii sale şi a construit un parc special, denumit The Doogleplex, la campusul său de la Mountain View.

Alte companii precum Meta Platforms Inc., Lyft Inc. şi Netflix Inc. permit şi ele angajaţilor să îşi aducă câinii la birou.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %