Pe lângă tradiții, etnografie și folclor, Maramureșul atrage tot mai mulți iubitori de natură, oameni îndrăgostiți de turismul de aventură, iar emisiunea de călătorii „ROventura” ne invită să ne bucurăm de toate acestea, sâmbăta acesata, de la ora 15:00, la Kanal D.
Vara, munții îmbie la drumeție, iarna, la sporturi și distracție în zăpadă, pe unde dintre cele mai faine pârtii din întreaga Românie.
Alături de George Mihai și Andreea Străvoiu, gazdele „ROventura” ajungem, prin intermediul emisiunii, în munții Gutâiului, în prag de iarnă, chiar înainte de prima zăpadă, pentru a vedea cum își așteaptă oaspeții unul dintre cele mai apreciate domenii schiabile din nordul țării.
Acesta este un loc în care, odată ajuns, realizezi cum apa și codrul recompun, împreună, definiția liniștii, pe care tot mai mulți dintre turiștii de astăzi o caută.
Această oază de pe creasta Munților Gutâi e un loc în care natura și omul și-au dat mâna pentru a întâmpina turiștii într-o destinație de poveste. Cabanele din lemn parcă te îmbrățișează, iar priveliștea contribuie la o experiență de neuitat.
Înconjurată de unii dintre cei mai frumoși munți din țară, stațiunea Șuior a devenit, în ultimii ani, un Rai pentru iubitorii sporturilor de iarnă, deși mulți turiști continuă să ajungă aici și din primăvară până toamna târziu.
Indiferent de câte atracții moderne s-ar clădi, pentru amatorii de turism activ Maramureșul rămâne o casă a tradițiilor și a spiritualității.
Alături de roventurieni ne continuăm călătoria din Baia Sprie spre Șurdești unde mergem să vizităm una dintre „catedralele din lemn” ale Maramureșului, cum frumos a alintat cineva această biserică.
Cu unitatea aceasta spirituală a oamenilor, dar și datorită măiestriei meșterilor maramureșeni, biserica a ajuns pe lista patrimoniului UNESCO și e, astfel, cunoscută în întreaga lume.
Nu putem să nu facem o oprire la Baia Mare, fermecătorul oraș al castanelor iar călătoria aceasta se va dovedi a fi o incursiune printr-o lume romantică, plină de frumos. Artiștii și povestitorii dau frâu liber imaginației aici, la Baia Mare, unde fiecare cotlon al clădirilor istorice reprezintă un izvor de istorie și povești.