Maria Carolina Săvulescu a fost prezentă la „REFLECTIONS#2”, expoziția artiștilor Dana și Stéphane Maitec

0
60
0 0
Read Time:3 Minute, 10 Second

Într-o lume în care tehnologia își revendică un rol din ce în ce mai puternic în procesul de creare a imaginii, Dana & Stéphane Maitec propun o experiență genuină a lucrului cu fotografia, pornind de la un joc de pliaje și reflexii ale unor obiecte sculpturale construite chiar de ei în propriul atelier.

O nouă viziune fluidă asupra fotografiei, o nouă estetică a imaginii. Luna mai la ARCUB, un nou mod de a face fotografie în expoziţia „Reflections #2″. Expoziţia este organizată de Primăria Capitalei, prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti şi poate fi vizitată în perioada 12-30 mai 2023, la ARCUB – Hanul Gabroveni, Sala Arcelor.

Seria „Reflections” – din care o selecție de lucrări a fost prezentată pentru prima dată în România în expoziția „Maitec. Lemn Aur Lumină”, la Muzeul Național de Artă al României, în 2019 / 2020 – marchează o trecere de la figurativ către fotografia nonfigurativă, având ca punct de pornire construcția imaginii prin reflexie în oglindă și explorarea perspectivelor, a cromaticii, volumetriilor și formelor în relief rezultate din această modalitate de lucru.

Printre cei prezenți la deschidere au fost și tineri iubitori de artă. Maria Carolina Săvulescu are aproape 15 ani și este elevă la o școala privată din Capitală, British School of Bucharest. Este pasionată de domeniul culinar, a luat parte la evenimente de caritate și este pasionată de artă și fotografie. Maria Carolina Săvulescu a fost prezentă la expoziția Reflections #2 și a fost plăcut impresionată de lucrările artiștilor Dana&Stéphaen Maitec.

„În aceasta lume în care tinerii și adolescenții sunt solicitați din ce în ce mai mult să stea în fata computerelor, cred că accesul la diverse forme de artă în viața reală sunt o oportunitate de a-și explora propria creativitate și a-și descoperi propria voce artistică, o încurajare să-și exprime gândurile, emoțiile și ideile proprii într-o forma vizuală.

Discuțiile despre artă sunt de asemenea foarte importante în dezvoltarea abilităților de a aprecia, analiza și interpreta arta, prin dorința de a înțelege mai bine valorile culturale, diversitatea și toleranța.

Vizitarea expoziției „Reflections#2” a artiștilor Dana și Stephan Maitec mi-a trezit interesul  științific al fenomenului de reflecție și interferența a luminii î  creerea unor imagini artistice. Un spectacol vizual curgător, viu, în care din interferența luminii, a culorii și obiectelor în prezenta oglinzii, apare o  realitate cromatică nouă irepetabilă. Vizitarea expoziției „Reflexions#2″cu realizări artistice obținute prin reflexia luminii în oglindă, mi-a dat prilejul legării cunoștințelor artistice de cele învățate la școală, la Fizica. Compunerea, descompunerea, reflexia și interferența luminii pot fi folosite în multe domenii printre care și arta”, a spus Maria Carolina Săvulescu.

Expoziţia „Reflections #2″ de la ARCUB – Hanul Gabroveni poate fi vizitată în perioada 12-30 mai 2023, de marţi până duminică, între orele 12.00-20.00. În zilele de luni, expoziția este închisă.

DANA & Stéphane Maitec

Dana & Stéphane Maitec lucrează împreună din 1996 și formează un duo artistic din 2002. Artiști plastici și artiști fotografi, sunt membri ai Maison des Artistes din Franța. Locuiesc și lucrează la Paris. Timp de aproape trei decenii, cei doi artiști s-au afirmat în fotografia de modă și de portret, iar lucrările lor au apărut în Financial Times, Elle, Where Magazine, Worth Magazine sau Paris Magazine, printre altele. O afinitate permanent cultivată cu mediul artistic i-a condus, în 2004, în atelierele artiștilor români de la Paris. Așa s-a născut proiectul Les ateliers des artistes roumains à Paris, care rămâne o mărturie importantă despre viața și creația artiștilor români în metropola franceză la începutul noului mileniu. Cu seria Crowning Heads Machine (2013) și Café Flore (2016), creația lor își definește pattern-ul vizual distinctiv în fotografia figurativă, care privilegiază compoziția scenografică a imaginii și preferința pentru alb-negru ca opțiune artistică predilectă.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %