Marin Cucu a cucerit turneul RTP 1000 OEPN după ce l-a învins în finală pe Rareș Daia

0
69
0 0
Read Time:2 Minute, 14 Second

Marin Cucu a cucerit duminică, 25 iunie 2023, la Club Sportiv Galaxy din București, turneul RTP 1000 OPEN, după ce l-a învins în finală pe Rareș Daia.

Marin Cucu a bifat din nou cinci victorii într-o singură zi, la RTP și și-a trecut în palmares al doilea titlu la simplu masculin, după cel cucerit în 12 septembrie 2021. În primul tur a trecut de Adrian Pîrvu, în optimi l-a eliminat pe favoritul șapte al turneului, Mădălin Mocanu, în sferturi a trecut de Martin Diauw, iar în semifinale s-a impus în două seturi în fața lui Florin Mirea, favorit numărul cinci. În finala cu Rareș Daia a câștigat primul set cu 4-3, a cedat setul doi cu 2-4 iar în super tie break s-a impus cu 10-7, în condiții vitrege. A început să plouă la jumătatea setului doi. Mingile au devenit grele din cauza îmbibării cu apă și zgură, iar terenul tot mai alunecos. În super tie break, la 8-6, Marin Cucu a vrut să-și scuture piciorul de zgură, dar și-a declanșat crampele car el-au făcut să se pună pe jos și preț de câteva minute nu a mai putut juca. În cele din urmă a reușit să se impună și să câștige turneul. Pentru această victorie, Marin Cucu a fost recompensat cu 250 lei, 100 lei voucher RTP, 100 lei pentru Turneul Campionilor RTP 2023, cât și o sticlă de vin de la Crama Oprișor. Piteșteanul a plecat acasă și cu o cutie cu șosete oferită de Laboratorul de Șosete și cu o cutie cu 16 batoane de ciocolată de la Heidi. Trofeul RTP 1000 OPEN 2023 va fi personalizat cu numele său.

Rareș Daia a bifat a doua finală RTP din carieră, în doar șase luni de la debutul în circuit, când a și cucerit turneul RTP 1000 din 5 februarie 2023. După ce a reușit dramatic să se impună în semifinale contra lui Alexandru Ivănescu cu 14-12 în decisiv, Rareș a țiunt pasul cu Marin Cucu în finală, a întors soarta meciului în setul doi iar în super tie break, oboseala și-a spus cuvântul și ploaia i-a făcut viața și mai grea, cedând cu 7-10. Pentru a doua sa finală RTP din carieră, Rareș Daia a fost recompensat cu 200 lei, 50 le voucher RTP, o sticlă de vin de la Crama Oprișor și o cutie cu 16 batoane de ciocolată de la Heidi. Trofeul finalistului va fi eprsonalizat cu numele său.

23 de jucători au participat la turneul RTP 1000 OPEN din25 iunie, iar Claudiu Munteanu și Ionuț Jeloaica au debutat în premieră în circuitul RTP.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %