Marius Budăi și-a dat demisia din funcția de Ministru al Muncii din cauza scandalului azilelor de bătrâni

0
48
0 0
Read Time:1 Minute, 24 Second

Marius Budăi a demisionat joi, din funcția de Ministru al Muncii, la cererea premierului Ciolacu, după ce scandalul azilelor groazei se extinde în toată țara. Este primul ministru din Guvernul Ciolacu care demisionează.

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat oficial joi, la începutul ședinței de Guvern de la Palatul Victoria, demisia din funcție a Ministrului Muncii, Marius Budăi.

Marcel Ciolacu a mai declarat că în ultimele zile s-a văzut că activitatea de protecție a bătrânilor și persoanelor cu dizabilități a devenit o afacere cinică, iar „așa ceva se va sfârși oricât de dure și de multe schimbări” vor trebui făcute.

„Am avut azi-dimineață o discuție cu dl. ministru al Muncii, care m-a anunțat despre decizia de a-și depune demisia. Este un gest de onoare pentru care îi mulțumesc și sunt convins că asta e reacția firească a unui decident politic în această criză. Este reacția firească în orice democrație consolidată a Europei”, a spus premierul Ciolacu.

13 centre de îngrijire au fost închise în urma controalelor care au vizat 1.100 de unități de profil.

„Rezultatul preliminar, pe care l-am solicitat la nivel naţional, arată că după verificarea a aproape 1.100 de astfel de centre, 13 au fost închise. Aş dori să le cer autorităţilor să nu picăm în cealaltă extremă şi să facem uz de zel. Nu cred că amendând cu zeci de milioane pentru că ai găsit 3 lămâi mucegăite vom schimba ceva de fond cu aceste aceste controale”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Peste 5100 de centre sociale din toată ţara au început să fie controlate începând de luni, 10 iulie, iar cazurile descoperite până acum sunt de-a dreptul revoltătoare.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %