Noua Românie cere conducerii SRI să-l demită pe Generalul Rog

0
98
0 0
Read Time:2 Minute, 19 Second

Declarațiile generalului SRI, Anton Rog, privind intervențiile în spațiul public și manipularea online a alegerilor, determină Partidul Noua Românie să solicite conducerii interimare a SRI, demiterea de îndată a acestuia. Menținerea Generalului Rog în funcție, echivalează cu acceptarea tacită a faptului că SRI se pregătește să manipuleze alegerile din anul 2024, lucru de o gravitate fără precedent.

Partidul Noua Românie solicită demiterea generalului Serviciului Român de Informații (SRI), Anton Rog, în urma declarațiilor grave făcute de acesta în mass media. Afirmațiile sale, care indică implicarea SRI în manipularea online a alegătorilor și intervenția în spațiul public în scopuri politice, reprezintă o acțiune profund îngrijorătoare care subminează democrația și principiile statului de drept.

În mod alarmant, generalul Anton Rog a subliniat că SRI are un mandat care îi permite să acționeze în contextul Legii 51/1991 privind securitatea națională, modificată recent prin Legea 58/2023. Această modificare ar adăuga o nouă literă (litera „p”) la Articolul 3, referindu-se la acțiunile hibride și dezinformarea care ar putea schimba ordinea constituțională. Astfel, generalul Rog susține că, dacă există amenințări care influențează alegerile și afectează voința electoratului, SRI va interveni folosind toate mijloacele și forțele de care dispune.

Partidul Noua Românie consideră că astfel de acțiuni reprezintă o gravă încălcare a principiilor democratice și a independenței justiției. Implicarea unei agenții de informații în gestionarea sau influențarea proceselor electorale și politice este inacceptabilă și subminează fundamentul unei societăți libere și echitabile.

Mai mult, declarațiile generalului Rog sugerează că SRI acționează într-un mod discret și nevăzut, interzicând sau închizând site-uri și influențând spațiul online în funcție de propriile sale interese politice. Aceste acțiuni subversive afectează libertatea de exprimare și dreptul cetățenilor la informație obiectivă și imparțială.

Partidul Noua Românie susține că Serviciul Român de Informații trebuie să respecte cu strictețe rolul său constituțional, care presupune asigurarea securității naționale și protejarea cetățenilor de amenințările la adresa statului, fără a interveni în procesele politice sau electorale. Orice încercare de a influența voința electoratului și de a manipula dezbaterea publică trebuie să fie condamnată ferm.

În lumina acestor dezvăluiri îngrijorătoare, Partidul Noua Românie cere demiterea generalului SRI, Anton Rog, pentru încălcarea principiilor democratice și a independenței instituțiilor statului. Facem un apel la autoritățile competente să investigheze cu celeritate acuzațiile și să asigure că astfel de practici inacceptabile nu vor mai avea loc în viitorul României.

Partidul Noua Românie va continua să susțină valorile democratice și statul de drept și să lupte împotriva oricăror încercări de subminare a acestor principii fundamentale.

Respectarea statului de drept, independența justiției și asigurarea unui proces electoral corect și transparent reprezintă fundamentul democrației noastre.

Partidul Noua Românie va continua să susțină aceste principii fundamentale și va rămâne vigilent în privința oricăror acțiuni care ar putea amenința buna funcționare a democrației și statului nostru de drept.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %