O poveste ca în filme la „Dosar România”, pe TVR 1

0
97
0 0
Read Time:2 Minute, 47 Second

În urma unui eveniment tragic, în decursul a 10 zile, două surori gemene şi-au pierdut vederea în proporţie de 80%. Şocul suferit nu le-a doborât, ci le-a îndârjit să ducă o viaţă frumoasă. Urmărim povestea lor, spusă de Alina Amza, la TVR 1, pe 11 decembrie, ora 17.30.

Au arătat tuturor celor care le-au cunoscut că sunt un exemplu de ambiţie, perseverenţă, forţă şi că au ajuns acolo unde puţini oameni reuşesc să fie. Oricine altcineva s-ar fi prăbuşit sau ar fi căutat mila celor din jur. Silvia şi Irina, însă, au învăţat să se reconstruiască. O poveste adevărată, despre două surori gemene, învingătoare amândouă, ne aduce Alina Amza la „Dosar România”, pe TVR 1, duminică, 11 decembrie, de la ora 17.30.

Când culorile au tăcut prezintă povestea de viaţă a două eroine, Silvia şi Irina, surori gemene, care, datorită forţei interioare, ambiţiei şi dorinţei de a depăşi orice barieră, au reuşit să învingă greutăţi pe care cu greu ni le-am putea imagina”, ne introduce Alina Amza, realizatoarea filmului, în povestea celor două surori.

Irina şi Silvia se aflau la început de drum, aveau 24 ani, câştigau concursuri de frumuseţe, în scurt timp terminau facultatea. Şocul morţii tatălui lor, însă, le-a agravat retinopatia pigmentară atipică. Aveau din copilărie această boală a retinei, dar nu le provocase probleme de vedere până atunci. Distruse din cauza durerosului eveniment, în doar câteva săptămâni, gemenele şi-au pierdut mai mult de 80% din acuitatea vizuală şi au fost nevoite să se adapteze rapid la o viaţă în care abia mai zăreau frânturi de lumină.

Silvia lucrează la o firmă de telemedicină din România. „În tot ceea ce trăim noi este vorba despre alegere, despre felul în care îţi impui să vezi viaţa”, povesteşte Silvia. „Alegi să fii fericit sau… să te izolezi, în depresie. Şi noi, amândouă, am ales bucuria fiecărei clipe pe care o trăim”, adaugă Silvia.

La rândul ei, Irina, a plecat în Olanda pentru a lucra acolo, pe cont propriu, fără niciun alt sprijin. Nu s-a ferit niciodată de încercările vieţii şi a reuşit să izbândească întotdeauna. În prezent, lucrează la o companie de asigurări de sănătate, tot în România.

Chiar dacă nu a fost deloc simplu, chiar dacă s-au izbit de greutăţi provocate de ceilalţi, dar şi de starea lor de sănătate, Silvia şi Irina au demonstrat tuturor celor care le-au cunoscut că ambiţia, perseverenţa, forţa le-au dus unde puţini oameni reuşesc să fie.

Cele două gemene au o viaţă socială plină, fac sport constant, merg la dans, au joburi complete şi pasiuni pe care le urmăresc şi, în plus, sunt invitate să susţină prezentări inspiraţionale în română sau în limba engleză, pe care o vorbesc fluent. Ascultându-le, oamenii din public preiau puterea exemplului şi simt imediat nevoia reevaluării propriilor vieţi.

Invitatul special al documentarului este actorul Andi Vasluianu, care se lasă prins şi surprins de povestea de viaţă fabuloasă a gemenelor Silvia şi Irina.

Când culorile au tăcut este documentarul care înfăţişează profilul unor învingătoare şi tulburătoarea lor poveste de viaţă, dar este un film care aduce bucurie privitorului şi oferă speranţă şi încredere tuturor celor care vibrează alături de Silvia şi de Irina”, mai spune Alina Amza, realizatoarea filmului pe care îl vedem duminică, 11 decembrie, la „Dosar România”, pe TVR 1.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %