Orchestra Simfonică a Filarmonicii „George Enescu” susține, pentru prima dată după 30 de ani, un concert extraordinar la Sala cu Orgă din Chișinău

0
82
0 0
Read Time:1 Minute, 10 Second

Pe 5 martie, de la ora 18,00, Sala cu Orgă devine un spațiu în care muzica anunță primavara. Artiștii care urcă pe scena din Chișinău sunt instrumentiștii Orchestrei Simfonice a Filarmonicii ”George Enescu”, care nu au mai cântat în capitala Republicii Moldova de 30 de ani, acest concert fiind realizat cu sprijinul financiar al Departamentului pentru Relaţia cu Republica Moldova din cadrul Guvernului României.

Concertul extraordinar îl va avea la pupitru pe dirijorul de origine basarabeană Yuri Botnari, muzician cu o vastă carieră internaţională.

Alături de el va evolua violoncelistul Andrei Ioniţă, unul dintre cei mai apreciaţi artişti români din tânăra generaţie, câştigător al marelui Concurs Internaţional Ceaikovski în 2015 şi posesor al unui talent interpretativ ieşit din comun, care i-a atras admiraţia şi aplauzele pe scene de prestigiu din întreaga lume.

Programul se deschide cu „Jocuri româneşti” de Sabin Păutza, binecunoscutul compozitor româno-american care aniversează vârsta de 80 de ani, continuă cu Concertul nr. 1, în la minor, pentru pian şi orchestră, op. 33, de Camille Saint-Saëns, o partitură de mare virtuozitate şi expresivitate romantică, şi se încheie cu una dintre cele mai spectaculoase şi îndrăgite creaţii pentru orchestră, Simfonia nr. 5, în mi minor, op. 64, de Piotr Ilici Ceaikovski.

Concertul simfonic extraordinar prezentat pe 5 martie la Sala cu Orgă din Chişinău are loc cu sprijinul financiar al Departamentului pentru Relaţia cu Republica Moldova din cadrul Guvernului României.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %