Peste 15 milioane de lei a costat prima creșă construită cu banii din PNRR

0
99
0 0
Read Time:1 Minute, 16 Second
Prima creșă construită cu bani din PNRR, nouă și prietenoasă cu mediul din programul național de construire de creșe a Guvernului, denumită după Sfânta Ana, Mama Maicii Domnului și Bunica lui Isus Hristos, a fost finalizată în Fălticeni, județul Suceava.
Lucrările au demarat pe 18 august 2022 și este prima creșă construită în municipiul Fălticeni în ultimii 30 de ani.
Creșa va găzdui 70 de copii și este organizată în 3 nuclee funcționale: zona administrativă, zona destinată copiilor și zona spațiilor tehnico-gospodărești. De asemenea, creșa beneficiază de 7 dormitoare, 4 camere de joacă, prevăzute cu vestiare și grupuri sanitare, spații pentru luat masa, cabinet medical și spații administrative (birouri, spălătorie, călcătorie, biberonerie și bucătărie).
Este vorba de o creșă modernă, de tip nZEB (near-Zero Energy Building), fiind dotată cu 65 de panouri solare și 43 de panouri fotovoltaice, pentru asigurarea necesarului de energie și apă caldă din surse regenerabile, iar anvelopa clădirii este foarte bine izolată termic, cu uși și geamuri izolante. Astfel, consumul de energie al clădirii clasifică această construcție ca fiind una cu performanță energetică ridicată, la care necesarul de energie pentru asigurarea exploatării normale este foarte scăzut.
Valoarea contractului de proiectare și execuție a acestei creșe a fost de 15.517.574,11 lei.
La începutul anului trecut, MDLPA a demarat un amplu program pentru construirea de creșe moderne și eficiente din punct de vedere energetic și, până acum, a fost aprobată finanțarea a alte 211 astfel de creșe, care vor fi construite în diferite localități ale României.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %