Peste un miliard de tineri riscă să rămână surzi din cauza căștilor audio

0
161
0 0
Read Time:54 Second

Din cauza utilizării excesive a căștilor audio, peste un miliard de adolescenți și adulți tineri pot fi expuși riscului de pierdere a auzului.

24% dintre tinerii cu vârste între 12 și 34 de ani ascultă muzică pe dispozitive de ascultare la un „nivel riscant”, într-un studiu publicat în revista BMJ Global Health, citată de The Guardian.

Organizația Mondială a Sănătății estimează că peste 430 de milioane de oameni de toate vârstele, din întreaga lume, suferă în prezent de pierderi de auz.

Tinerii sunt deosebit de vulnerabili din cauza utilizării dispozitivelor de ascultare, cum ar fi telefoanele smart și căștile, sau din cauza frecventării locurilor unde muzica este la un volum foarte ridicat, pe fondul lipsei de reglementări în acest sens.

„Expunerea recurentă sau chiar singulară la ascultare riscantă poate provoca leziuni fiziologice ale sistemului auditiv tranzitorii sau permanente și/sau modificări ale auzului”, au spus cercetătorii.

Pe baza acestor cifre, cercetătorii apreciază că, la nivel mondial, numărul de adolescenți și adulți tineri care ar putea fi expuși riscului de pierdere a auzului variază de la 0,67 la 1,35 miliarde.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %