Pisica nu foloseste litiera! Ce este de facut?

0
150
0 0
Read Time:3 Minute, 7 Second

Dacă pisica ta isi face nevoile în mod regulat în afara litierei sau a început brusc acest comportament, probabil te întrebi ce ar putea cauza acest lucru și cum să rezolvi această problemă neplăcută.

Poate fi foarte frustrant când pisicile tale încep să creeze acest tip de mizerie, așa că este important să cunoști motivele care ar putea cauza comportamentul lor și să ai o perspectivă despre cum să il oprești. Iata principalele motive pentru care pisica ta nu mai foloseste litiera din casa, plus cateva sugestii despre cum să opresti acest obicei urât.

  • O litiera murdară

Motivul pentru care pisica ta isi lasa excrementele în afara litierei este la fel de simpla, deoarece cutia este prea plină. Pisicile sunt creaturi foarte curate și multe dintre ele vor fi forțate să găsească o altă locație pentru a urina sau a defeca dacă consideră că litiera lor este prea murdara.

Ce este de facut?

Din fericire, există o soluție evidentă, ușoară și rapidă la această problemă. Trebuie să curățați așternutul pisicii de cel puțin 1 până la 3 ori pe zi și să ii furnizați așternut proaspăt după cum este necesar. Comanda de aici nisip pentru pisici, de la producatori de renume.

  • Nu sunt suficiente litiere într-o locuinta cu mai multe pisici

Dacă ai mai multe pisici în gospodărie, există posibilitatea să nu ai suficiente litiere. Pisicilor nu le place întotdeauna să împartă, așa că este recomandat să aveți o litiera suplimentară cu nisip proaspat, pentru numărul de pisici pe care il ai. A avea prea puține litiere le poate face să se murdărească cu ușurință sau pur și simplu traficul crescut sa le forteze să meargă în altă parte.

Cum să o rezolv?

Din fericire, această problemă are un raspuns usor. Doar asigura-te că ai un număr optim de litiere în casa, astfel încât pisicile să fie confortabile cand isi fac nevoile.

  • Antipatie față de asternut sau litiera

Pisicile pot fi foarte pretențioase în ceea ce privește litiera și/sau tipul de așternut folosit. Dacă schimbați brusc tipul de așternut pe care îl utilizați (argila, silicat etc.), aceasta ar putea fi cauza pentru care acestea decid să isi facă nevoile în afara cutiei. Ar putea fi de vina mirosul (odorizantul), textura sau cantitatea din interiorul cutiei. Schimbarea tipului de litiera pe care o folosește pisica ta poate provoca, de asemenea, acest comportament. Unele pisici preferă cutiile deschise, în timp ce altele preferă variantele acoperite. Mărimea, înălțimea și tipul de intrare pot fi, de asemenea, factori care contribuie la acest lucru. Cutiile cu capac pot descuraja unele pisici chiar să intre în cutie. Unele dintre noile litiere automatizate fac zgomot și pot face pisica să fie speriata sau inconfortabilă.

Ce este de facut?

Dacă pisica ta este nouă în casă, este posibil să trebuiască să treci prin încercări repetate, în timp ce ajungi să o cunoști. Dacă pisica ta a fost cu tine de ceva vreme și știi deja ce funcționează pentru ea, cel mai bine este să nu schimbi litiera sau asternutul decât dacă este necesar.

  • Locație incorecta a litierei

Este posibil ca pisica ta să nu prefere locația pe care ai ales-o pentru litiera sa. Pisicilor le place să aibă intimitate, să se simtă în siguranță atunci când isi fac nevoile. Acesta este pur și simplu un instinct de supraviețuire de la pisicile sălbatice, care a fost transmis membrilor familiei noastre domestice (de feline). Pisicile în aer liber aleg zone liniștite, ce ofera siguranță fata de potențialii prădători.

Rezolvarea?

Ia în considerare locația actuală a litierei și stabileste dacă se află într-o zonă liniștită, cu trafic redus. Dacă nu este, cauta locul perfect în casa ta și apoi du pisica în noua sa locație pentru a vedea cum funcționează.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %