Platformă de colectare a gunoiului de grajd pentru gospodarii comunei Vidra

0
88
0 0
Read Time:1 Minute, 16 Second

Platforma comunală de gunoi de grajd din comuna Vidra, are o capacitate de 1.914 mc gunoi de grajd/an, cu o investiție totală de 1.993.092 lei, din care 4,8% a fost contribuţia din bugetul local.

Pe lângă amenajarea platformei, suma acoperă şi dotarea acesteia cu utilaje necesare colectării, manevrării, compostării și împrăștierii gunoiului de grajd: un tractor, două remorci, un încărcător frontal, o cisternă vidanjă şi o mașină de împrăștiat compostul rezultat (mraniţa).

Această platformă a fost construită în cadrul proiectului „Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienți”, derulat de mai mulți ani sub coordonarea Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor (MMAP), proiect ce sprijină comunitățile prin investiții în infrastructura de management a gunoiului de grajd.

Gestionarea corectă a gunoiului de grajd reprezintă una dintre cele mai importante responsabilități ale crescătorilor de animale, dar și ale autorităților locale pentru a proteja apele din zonă de poluarea cu nitrați. Modul în care costurile de exploatare a platformei construite urmează a fi acoperite e stabilit de UAT Vidra. Astfel, platforma comunală oferă micilor fermieri şi gospodari din zonă posibilitatea de a depozita corect gunoiul de grajd, cu respectarea noilor recomandări ale Programului de Acțiune și ale Codului de Bune Practici Agricole.

In plus, pe lângă beneficiile de mediu, fermierii și gospodarii care au încheiate contracte cu platforma comunală și fac dovada predării gunoiului de grajd sunt considerați, de către APIA și AFIR, conformi din punctul de vedere a capacităților de stocare, fapt care îi scutește pe aceștia de investiții proprii în platforme individuale.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %