PNR, primul partid din România care cere interzicerea importului de cereale din Ucraina

0
124
0 0
Read Time:2 Minute, 48 Second

Partidul Noua Românie este primul partid din țară care solicită oficial Guvernului să interzică importul de cereale din Ucraina. 

Reprezentanții Partidului Noua Românie susțin că importurile de cereale din Ucraina au un impact negativ asupra agriculturii românești. Aceștia argumentează că importurile masive de cereale din Ucraina, la prețuri mai scăzute decât cele practicate pe piața locală, concurează neloial cu producția internă, punând în pericol sustenabilitatea sectorului agricol din România. Partidul Noua Românie afirmă că această situație afectează veniturile agricultorilor români și poate duce la scăderea prețurilor la cerealele autohtone, având un impact negativ asupra economiei rurale și a comunităților agricole.

În acest context, Partidul Noua Românie a solicitat Guvernului României blocarea importurilor de cereale din Ucraina. Aceasta ar implica aplicarea unor măsuri de restricționare a importurilor de cereale din Ucraina, în încercarea de a proteja interesele agricultorilor români și de a promova producția locală de cereale. Partidul susține că această măsură este necesară pentru a proteja agricultura românească și a asigura un mediu concurențial corect pentru producătorii autohtoni.

Cu toate acestea, această cerere a Partidului Noua Românie a fost primită cu reacții mixte. Unii susținători ai partidului văd această decizie ca pe o măsură necesară pentru a proteja agricultura românească și a promova producția internă de cereale. Aceștia consideră că importurile masive de cereale din Ucraina afectează negativ economia locală și veniturile agricultorilor români, și că blocarea importurilor ar fi o soluție pentru a stopa această situație.

Pe de altă parte, există critici față de această decizie. Aceștia susțin că importul de cereale din Ucraina poate aduce beneficii economice pentru România, prin reducerea costurilor de producție și asigurarea unui aport constant de cereale pe piața locală. De asemenea, unii contestă necesitatea blocării importurilor și consideră că aceasta ar putea avea un impact negativ asupra relațiilor dintre România și Ucraina.

Vineri, Premierul Poloniei a anunțat că țara sa va bloca temporar importul de cereale din Ucraina ca urmare a protestelor fermierilor și a demisiei Ministrului Agriculturii chiar în ziua în care Președintele Ucrainei se afla în vizită oficială la Varșovia.

Potrivit reprezentanților Partidului Noua Românie, importurile de cereale din Ucraina ar fi cauzat daune semnificative agriculturii românești, afectând producția locală și punând în pericol sustenabilitatea sectorului agricol din țară. Aceștia susțin că importurile masive de cereale din Ucraina, la prețuri mai scăzute decât cele practicate pe piața locală, ar fi creat o concurență neloială pentru agricultorii români, determinându-i să nu-și mai poată vinde recolta la prețuri competitive și să-și închidă afacerile.

În acest context, Partidul Noua Românie a solicitat demiterea Ministrului Agriculturii, Petre Daea, pe care îl acuză că nu a făcut suficient pentru a proteja agricultura națională și a promovat politici care au favorizat importurile de cereale din Ucraina. De asemenea, partidul a cerut Guvernului României să blocheze importurile de cereale din Ucraina și să promoveze politici care să sprijine producția internă de cereale.

PNR este cel mai nou, modern și curat partid din România, fondat de tineri care nu au mai fost în alte partide.  PNR vrea ca românii să se implce în politică și astfel să se schimbe conducerea țării pentru a îndrepta lucrurile în favoarea milioanelor de români. Înscrierea se face doar online pe site-ul oficial unde puteți citi Statul și Programul Politic, www.partidulnouaromanie.ro.

ÎNSCRIE-TE ÎN NOUA ROMÂNIE ȘI IA PARTE LA ADEVĂRATA SCHIMBARE A ȚĂRII.   

Urmărește pe facebook activitatea Noua Românie.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %