Președintele Consiliului Județean Vrancea, arestat preventiv timp de o lună pentru luare de mită

0
62
0 0
Read Time:1 Minute, 34 Second

Președintele Consiliului Județean Vaslui, Dumitru Buzatu, a fost arestat preventiv sâmbătă, prin decizia Tribunalului Vaslui.

Dumitru Buzatu a fost arestat la cererea DNA, după ce vineri a fost prins în flagrand de anchetatori, în timp ce lua șpagă 1,25 milioane de lei.

Președintele CJ Vaslui este acuzat de DNA că a pretins în mod indirect sume de bani pentru urgentarea îndeplinirii unor acte ce intrau în atribuțiile sale de serviciu.

„Sărutmâna! Încă o dată îți mulțumesc, că eram pe drojdie” i-a spus Dumitru Buzatu omului de afaceri, în momentul în care primea geanta cu 1,25 milioane de lei.

După doar câteva minute mai tărziu, Dumitru Buzatu a fost oprit în trafic de procurorii DNA iar acesta a spus anchetatorilor că geanta îi aparține și că banii ar fi defapt economiile sale.

”În perioada 08.05.2023 – 07.09.2023, inculpatul Buzatu Dumitru, în calitatea menționată mai sus, ar fi pretins de la un om de afaceri (martor în cauză) sume de bani, reprezentând un procent de 10% din valoarea unui contract de achiziție publică pe care acesta din urmă îl încheiase cu Consiliul județean Vaslui și care avea ca obiect reabilitarea și modernizarea unor drumuri din județul Vaslui astfel încât contractul să se deruleze în bune condiții (plată facturilor). În contextul menționat mai sus, la data de 22 septembrie 2023, inculpatul Buzatu Dumitru ar fi primit suma de 1.250.000 lei, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante. Inculpatului Buzatu Dumitru i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală. La data de 23 septembrie 2023, inculpatul urmează să fie prezentat Tribunalului Vaslui cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile”, transmite DNA.

Partidul Social Democrat s-a reunit sâmbătă, în ședință de urgență și a decis să-l excludă din partid pe Dumitru Buzatu.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %