Putin a fost trădat. Evgheni Prigojin, liderul mercenarilor Wagner a pornit asaltul în Rusia

0
104
0 0
Read Time:2 Minute, 19 Second

Evgheni Prigojin, liderul mercenarilor Wagner l-a trădat pe Putin și a întors armele, după ce timp de un an și jumătate a luptat în Ucraina alături de Armata Federației Ruse. Mercenarii au cucerit orașul Rostov pe Don. Putin reacționează și amenință cu o ripostă dură.

Evgheni Prigojin a lansat o declarație de război față de Ministerul Apărării de la Moscova, iar mercenarii Wagner au preluat controlul orașului Rostov pe Don și se îndreaptă spre Moscova.

Liderul Wagner susține că are 25,000 de adepți care sunt dispuși să moară pentru a elibera poporul rus.

Putin i-a acuzat direct pe mercenarii lui Prigojin de „trădare” și de faptul că au „înfipt un cuțit în spate” trupelor ruse.

Este o lovitură de pumnal în spatele ţării noastre şi a poporului nostru. Cu asta ne confruntăm, nu este nimic altceva decât o trădare. O trădare provocată de ambiţiile nemăsurate şi interesele personale. Este o lovitură pentru Rusia, pentru poporul nostru. Şi acţiunile noastre pentru a apăra patria de o asemenea ameninţare vor fi dure. Toţi cei care au păşit deliberat pe calea trădării, care au pregătit o insurecţie armată, care au luat-o pe calea şantajului şi a metodelor teroriste, vor suferi o pedeapsă inevitabilă, vor răspunde şi în faţa legii şi a poporului nostru  „, a spus Putin în discursul către naţiune. Soarta Rusiei este decisă acum şi toate forţele ar trebui să se unească. Această bătălie, în care soarta poporului nostru este decisă, cere unificarea tuturor forţelor, unificare, consolidare şi responsabilitate. Tot ce ne slăbeşte, orice dispute pe care inamicii noştri externi le pot folosi pentru a ne submina din interior, ar trebui eliminate „, a declarat Putin.

Cel puțin trei elicoptere militare și un avion ale Armatei Rusiei au fost doborâte de către mercenarii Wagner. Piloții ruși au primit ordin să atace convoaiele Wagner

Cel puțin 10 generalil ruși s-au alăturat mercenarilor Wagner conduși de Prigojin. O coloană groasă de fum a fost filmată sâmbătă în apropiere de orașul Voronej, cel mai probabil cauzată de prăbușirea sau doborârea unui elicotper al armatei ruse.

Liderul cecen, Ramzan Kadîrov, spune că acțiunea lui Prigojin înseamnă „trădare”, „cuțit în spate” și „răzvrătire”.

Aviația rusă a bombardat autostrada M-4, care face legătura între Rostov și Moscova, folosită de mercenarii Wagner în drumul lor spre capitala Federației Ruse.

Pe rețelele sociale au apărut inclusiv imagini cu un avion A-26 al armatei ruse, doborât în zona Voronej.

Unitățile din regiunile Kaluga și Tula sunt în alertă și au primit armament, potrivit BBC Rusia, care citează surse din Ministerului de Interne.

O coloană de trupe Wagner se îndreaptă spre Moscova și se află în acest moment în regiunea Voronej, la jumătatea distanței dintre Rostov și Moscova. Voronej se află la aproximativ 450 kilometri de capitala Federației Ruse.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %