Regele Charles al III-lea a fost diagnosticat cu cancer

0
46
0 0
Read Time:1 Minute, 16 Second

Casa Regală Britanică a anuțat că Regele Charles are cancer. Boala a fost descoperită în timpul operației de prostată, pe care a suferit-o recent. Nu este, însă, cancer de prostată.

„În timpul recentei intervenţii medicale a Regelui pentru mărirea benignă a prostatei, a fost observată o problemă separată care suscita îngrijorare. Testele de diagnosticare ulterioare au identificat o formă de cancer. Majestatea Sa a început astăzi un program de tratamente regulate, timp în care a fost sfătuit de medici să-şi amâne îndatoririle publice. Pe parcursul acestei perioade, Majestatea Sa va continua să se ocupe de treburile de stat şi de actele oficiale ca de obicei. Regele este recunoscător echipei sale medicale pentru intervenţia rapidă, care a fost posibilă datorită procedurii sale recente din spital. El rămâne pe deplin pozitiv în ceea ce priveşte tratamentul său şi aşteaptă cu nerăbdare să revină cât mai curând posibil la îndatoririle publice complete. Majestatea Sa a ales să împărtăşească diagnosticul său pentru a preveni speculaţiile şi în speranţa că poate ajuta la înţelegerea publică a tuturor celor din întreaga lume care sunt afectaţi de cancer”, se arată în comunicatul oficial emis de Palatul Buckingham.

Încoronat în mai 2023, Regele Charles al III-lea își va păstra rolul constituţional de şef al statului.

În timpul cât urmează tratamentul, regele va ține în continuare audiența săptămânală cu premierul.

Monarhul va râmâne disponibil pentru reuniunile Consiliului Privat, care de obicei se întrunește lunar și este cea mai veche formă de adunare legislativă care încă funcționează în Marea Britanie.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %