România va avea o nouă bază de canotaj, în Pantelimon

0
8
0 0
Read Time:4 Minute, 7 Second

Federația Română de Canotaj și CEC Bank au lansat, în cadrul unui eveniment desfășurat miercuri, 5 iunie, la Palatul CEC din București, un parteneriat prin care se dă startul unui proiect ambițios pentru viitorul sportului românesc: construirea unei noi baze de canotaj pe malul lacului Lebăda din orașul Pantelimon.

CEC Bank își extinde astfel misiunea de a sprijini dezvoltarea comunității și investește și în viitorul canotajului românesc. Noua bază de pregătire din orașul Pantelimon le va oferi sportivilor condiții de antrenament la cele mai înalte standarde.

La evenimentul de lansare a proiectului au particiat Elisabeta Lipă, Președintele Agenției Naționale pentru Sport, sportivii din lotul olimpic al Federației Române de Canotaj, Bogdan Neacșu, Președinte CEC Bank, și reprezentanți ai sportului românesc.

„Sportul românesc încă suferă la capitolul infrastructură și de aceea are nevoie de parteneri puternici, care vor să lase ceva în urmă. Atunci când investești în infrastructură, cu siguranță că vei avea marea bucurie că ai contribuit la cucerirea medaliilor sportivilor de care sunt mândri toți românii. Noi avem un vis care ține de 40 de ani: o pistă olimpică în România, unde să putem organiza competiții, chiar și la nivel de campionat european de juniori. Și iată că cum, datorită unor oameni care au înțeles necesitatea investirii în infrastructură, suntem pe cale să îi vedem transformându-se în realitate. CEC Bank ne sprijină să consturim acest vis. Împreună ne vom dezvolta foarte frumos și sper ca Federația Română de Canotaj să fie un exemplu și pentru celelalte federații pentru că fiecare are nevoie de o bună infrastructură”, a declarat Elisabeta Lipă, Președintele Agenției Naționale pentru Sport.

„Suntem banca românilor de 160 de ani și este în ADN-ul nostru să ne implicăm în proiecte care dezvoltă comunitățile și performanța României. Suntem un susținător al sportului românesc și astăzi punem umărul la construirea bazei de antrenament din Pantelimon, unde suntem încrezători că se vor forma viitoarele generații de campioni pentru România. Ne dorim să fie un parteneriat pe termen lung, așa cum au fost majoritatea colaborărilor noastre de-a lungul timpului. Pentru mine și cei 5000 de colegi ai mei este o bucurie și o onoare să fim alături de canotajul românesc care ne-a arătat în repetate rânduri că, prin unitate, muncă și incredere, chiar și cele mai mari visuri pot deveni realitate”, a declarat Bogdan Neacșu, director CEC Bank.

Sandu Pop, Secretar General al Federației Române de Canotaj, a subliniat importanța construirii acestei noi baze de antrenament pentru dezvoltarea canotajului românesc.

„Noua infrastructură va include facilități moderne, de la vestiare dotate la standarde internaționale, până la săli de forță și recuperare, tehnologie de ultimă generație pentru monitorizarea și analizarea antrenamentelor, toate menite să sprijine sportivii în atingerea performanțelor de top. Această nouă bază de antrenament le va oferi sportivilor un mediu propice pentru a se pregăti într-un mod optim și eficient. Performanța la nivel internațional este obținută prin condiții de pregătire adecvate. Parteneriatul cu CEC Bank demonstrează importanța colaborării dintre sectorul sportiv și cel financiar, arătând că investițiile în sport sunt investiții în viitor”, declară Sandu Pop.

Tot în cadrul evenimentului desfășurat la Palatul CEC, Marius Cozmiuc, vicecampion olimpic, campion mondial și multiplu campion european, a declarat: „Ca sportiv și vicecampion olimpic, pot spune cu tărie că a avea condiții de pregătire adecvate este esențial pentru a putea face performanță. Infrastructura de calitate, echipamentele moderne și un mediu propice de pregătire nu doar că ne permit să ne optimizăm antrenamentele, dar ne oferă și motivația necesară pentru a ne depăși limitele. Fără aceste condiții, este aproape imposibil să atingem nivelul de excelență cerut la nivel internațional. Investițiile în facilități sunt, în fond, investiții în performanțele și viitorul nostru. Mulțumesc, CEC Bank, pentru că astfel credeți în noi!”.

Înființată în 1925, Federația Română de Canotaj a adus României, prin intermediul performanțelor sportivilor săi, 40 de medalii olimpice, dintre care 20 de medalii de aur, 12 de argint și 8 de bronz.

Începând cu anul 2017, Federația Română de Canotaj conduce în topul performanțelor federațiilor de sport din țara noastră, cu un palmares de sute de medalii obținute la campionatele mondiale și europene. Doar în 2023, sportivii români au câștigat 39 de medalii la campionatele internaționale: 24 medalii de aur, 9 medalii de argint și 6 medalii de bronz, iar România s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris 2024 cu 12 echipaje, o premieră absolută.

La Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020, Simona Radiș și Ancuța Bodnar au scris istorie și devenit campioane olimpice. În 2022, Simona Radiș și Anca Bodnar au devenit duble campioane europene, atât la dublu vâsle feminin (W2x), cât și la 8+1 feminin (W8+), dar și campioane mondiale în 2022 la dublu vâsle feminin (W2x). În urma acestor performanțe, sportivele noastre au fost desemnate „Echipajul Feminin al Anului” la World Rowing Awards 2022. Este pentru prima dată în istoria de 20 de ani a World Rowing Awards când un trofeu este câștigat de canotori din România.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %