RoVentura ajunge în periplu în orașul Baia Mare

0
75
0 0
Read Time:1 Minute, 10 Second

„ROventura” ne invită, sâmbăta aceasta, de la ora 15:00, la Kanal D, să mergem, prin intermediul emisiunii, la Baia Mare, pentru a ne bucura de o incursiune prin lumea romantică, artistică, plină de frumos a locului.

Pe lângă natură, tradiții, etnografie și folclor, Maramureșul atrage și prin istoria sa medievală, pigmentată cu legende incredibile și povești fermecătoare, motive care i-au atras pe roventurieni la Baia Mare. Fost mândru oraș minier, cu amintiri vii din perioada medievală, Baia Mare cucerește prin fermecătorul său centru istoric, pe care George Mihai și Andreea Străvoiu, gazdele emisiunii, ne invită să-l descoperim împreună.

Artiștii și povestitorii dau frâu liber imaginației aici, unde fiecare cotlon al clădirilor istorice reprezintă un izvor de istorie și povești. Orașul are tradiție în arta plastică, deși oamenii apreciază arta în toate formele ei. Locuri în care să-ți umpli, astfel, sufletul de bucurie sunt la tot pasul în orașul castanilor. Un liant între generații trecute, școala de pictură băimăreană naște încă lucrări ce se vor transforma în zestre culturală, pentru generațiile viitoare.

Incursiunea prin lumea artiștilor maramureșeni continuă cu cea mai veche școală a pictorilor băimăreni, Colonia Pictorilor, un loc care respiră și astăzi miros de culori acrilice și muzică de pensule pe pânză.

Călătoria noastră nu se termină fără o binemeritată plimbare în aer liber, așa că admirăm, prin intermediul emisiunii, și parcurile din oraș, adevărate oaze de verdeață.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %